Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Min mathelg med Sandra Mastio – ”Äter gärna spaghetti med köttfärssås”

När helgen kommer är det trevligt att laga något lite extra gott. Allt om Mat tog en pratstund med krögaren och tidigare Mästerkock-vinnaren Sandra Mastio för att höra vad hon helst bjuder vänner och familj på när det är dags för en festligare helgmiddag.

– Just nu behöver man lite mumsigare och fylligare ”comfort food”, säger Sandra Mastio. 

Vad bjuder du helst på till helgmiddag till vänner och familj?

– Just nu, under hösten, lagar jag gärna en god risotto. Ungefär som att man nu behöver ta på sig en lite tjockare tröja på kvällen, så behöver man lite mumsigare och fylligare ”comfort food”. En riktigt god risotto ska inte underskattas, det passar så bra just nu! 

Vad lagar du annars gärna nu under höstsäsongen?

– Just nu blir det mycket svamp, jag har varit ute i svampskogen en hel del, så nu har har jag hela källaren full av svamp. Perioden just nu är så översvallande, det är som att naturen bara kastar råvaror på en. Allt är som bäst nu. Jag försöker ta till vara på det, jag labbar jättemycket med fermenterar och inläggningar för att konservera smakerna. Jag försöker stoppa ner sommaren och sensommaren i burkar och försöka njuta av det. 

Vilken är din absoluta favoriträtt?

Spaghetti och köttfärssås- helst tillagad av min käre make. I vår familj är köttfärssås något som ska kokas länge, inget man slänger ihop i all hast. Den måste lagas med kärlek och ska helst puttra i många timmar. Det kanske märks att jag varit gift med en Italienare ett tag!

Läs mer: Tuvessonskan: I höst vill jag laga mycket bonnakäk