Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Min mathelg med Robin Bengtsson: ”Det är ett nödvändigt ont”

Melodifestivalen-aktuella artisten Robin Bengtsson älskar att äta god mat – men att laga den är att han inte lika intresserad av. Om han har gäster över tänder han gärna grillen, men i vardagen lagar han främst mat för att han måste. 

– Jag älskar ju att äta mat, men jag brinner verkligen inte för matlagningen, säger Robin Bengtsson. 

Hur är ditt intresse för mat, gillar du att laga mat?

– Nej, jag gör faktiskt inte det. Jag älskar ju att äta mat, men jag brinner verkligen inte för matlagningen, det är ett nödvändigt ont som bara måste göras.

Vad bjuder du på om du bjuder in vänner och familj på helgmiddag?

– Det beror lite på säsong. Från april och framåt blir det väldigt ofta grillat. Det är det enda jag kan tycka är kul. Jag gillar att grilla det mesta. Det grillas mycket grönsaker, olika fisk och kött. På sommaren blir det någon grillbuffé, det ska finnas alternativ för alla. Massor av olika tillbehör som såser och sallader. Då tycker jag att det är kul, att få vara utomhus. 

Vilken är din absoluta favoriträtt?

– En mustig höstgryta som har fått puttra superlänge med massor av lök, svamp och kött. Någon form av pressad potatis till det och ett gott rödvin. Det är så mysigt på hösten när det är ruskigt ute att sitta inne och äta en sådan middag. 

Du är musiker och jobbar mycket kreativt. Ser du någon någon likhet mellan skapande av musik och matlagning? 

– Absolut inte. Jag skulle vilja känna ett större sug inför att åka och handla mat och laga den, och liksom tycka att det är kul, men det gör jag tyvärr inte. 

Har du något extra tydligt matminne?

– Jag var superkräsen som barn, jag åt i princip bara vitt bröd och oboy. Men jag kommer ihåg att mamma och pappa lagade sniglar i olja och vitlök. Jag minns att jag tyckte det såg så vidrigt ut, men så blev jag mutad att äta en snigel för hundra kronor. Jag var för snål för att inte anta utmaningen. Det gjorde jag när jag var tio, det var en fruktansvärd upplevelse. 

 

Läs mer:

Min mathelg med Jason Diakité – ”Blir mycket mat från Mellanöstern”

5 trendiga pastarätter som alla pratar om

10 rätter som passar perfekt i matlådan