Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Så enkelt och smidigt gör du en riktigt god hemgjord majonnäs
2 AV 2
Foto: Shutterstock/Sveriges radio

Min mathelg med Pär Lernström

Tv-profilen Pär Lernström är just nu aktuell som programledare i både ”Idol” ”och Kockarnas kamp” på TV4. Trots sitt späckade schema spenderar han gärna tid åt att laga och äta gott, och när han bjuder vänner på middag är det inte ovanligt att det står pasta på menyn. 

– Pasta är guds gåva till mänskligheten, säger Pär Lernström. 

Vad bjuder du på om du bjuder vänner och familj på helgmiddag?

– Nu på hösten kanske det skulle bli någon gryta. Nu äter jag inte kött längre, men skulle jag göra det skulle jag göra en boeuf Bourguignon och servera med potatismos. Det tar tid, men blir så otroligt gott. Det går att göra en god vegetarisk också, även om de som äter kött nog tycker att det är en lögn. Annars blir det någon pasta, pasta är guds gåva till mänskligheten. Jag gör en god rödvinspasta, så det är inte ovanligt att jag slänger ihop en sådan. 

Vilken är din favoriträtt, som du skulle välja som sista måltid? 

– Där får jag nog säga Frantzéns french toast med tryffel, som är helt otrolig. Den är liten, ungefär som en bit snickers, och när man äter den känner man att man skulle vilja ha tio till. Så ett fat med sådana plus ett glas rödtjut skulle få bli min sista måltid. 

Du är programledare och sänder ofta långa direktsändningar. Vad är bästa maten inför och efter sändning? 

– Före sändning behöver man något som går snabbt och äta och som inte slabbar så mycket. Någon gång åt vi pizza före en Idol-sändning, men det landar inte så bra, utan är för tungt. Men får jag välja blir det någon fräschare pasta. Efter sändning blir det oftast en burgare på vägen hem! 

 

Läs mer:

Min mathelg med Tom Sjöstedt

8 trendiga rätter som alla pratar om just nu

10 rätter som passar perfekt i matlådan