Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

”Jag har en årsförbrukning köttfärssås i frysen”

Artisten och programledaren Oscar Zia kommer från en riktig matfamilj, och han har ett stort intresse för att äta gott. Trots att han äter mycket mat ute på restaurang tycker han att hemlagat är oslagbart – och den allra godaste maten lagas enligt honom av hans föräldrar. 

– Just nu har jag har en årsförbrukning av min mammas köttfärssås i frysen, säger Oscar Zia. 

Hur ser ditt intresse för mat ut, är du en matmänniska?

– Jag har ett jättestort intresse av att äta mat, jag har vuxit upp med mycket god mat, men samtidigt är jag ingen direkt matlagare egentligen. Jag äter en hel del ute, men det är faktiskt sällan jag tycker det är särskilt gott, det är hundra gånger godare med hemlagat. Jag kan få riktiga ”cravings” efter stuvade makaroner och köttbullar.

Vad lagar du när du bjuder vänner och familj på helgmiddag?

Då slänger jag oftast ihop en god pasta. En pasta med salsicciasås, och kanske focaccia till. Något annat som jag gillar och som jag tycker är underskattat är lasagne, det är riktigt gott. 

Oscar Zia

Ålder: 25 

Bor: Stockholm

Yrke: Artist och programledare

Aktuell: Med YouTube-serien ”Väx upp för fan” som han gör tillsammans med Granngården

 

Vilken är din absoluta favoriträtt?

– Det är köttfärssås, det kan jag äta med sked. Jag har pendlat lite genom livet i vem jag tycker gör den godaste, mamma eller pappas. Just nu har jag en årsförbrukning av köttfärssås i frysen som mamma har gjort, jag ser väldigt mycket fram emot att förtära den. 

Har du något extra härligt matminne? 

– Alla matminnen jag har är egentligen kopplade till familjemiddagar, med någon faster hit och någon moster dit. Det handlar mycket om det sociala, och det är väldigt mycket kärlek kopplat till mat. Jag är glad att ha vuxit upp i den kulturen, att det är runt maten man samlas. 

Läs mer:

8 trendiga rätter som alla pratar om just nu 

Min mathelg med David Sundin: ”Jag är en burgarfantast”

10 rätter som passar perfekt i matlådan