Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
2 AV 2

Min mathelg med Nour El Refai: ”Jag mår jättebra av att laga mat”

Komikern och skådespelaren Nour El-Refai har synts i både Masked singer och Hela kändis-Sverige bakar under våren. Nour har kebab som sin paradrätt och tycker om att prova ny mat. Matlagning är en stor del av hennes liv och är något hon gör varje dag.

– Jag tycker att det är meditativt att laga mat.

Vad bjuder du på om du har vänner över på helgmiddag?

– Min hemgjorda kebab är väldigt poppis, den vill gärna mina bonusbarn ha när de kommer på besök. Den tar lång tid att förbereda, jag brukar tillaga den på låg värme under lång tid. Vätskan försvinner under tiden och då blir den så hårt packad att den kan skäras i tunna skivor och stekas. Det är nog min mest populära rätt. Jag lagar väldigt gärna kyckling också, det är sällan man får kyckling som är bra. I Sverige är man så fixerad av den tjocka vita kycklingfilén som jag tycker är tråkig, jag vill ha styckdelarna med skinn på så det blir saftigt och krispigt. 

Vad blir du gärna bjuden på när du går bort på middag?

– Jag älskar allt som folk tycker om att laga. Alla har sin specialitet och jag äter verkligen allt. Jag tycker det är roligt och spännande att prova nya saker.

Hur stor roll har mat och matlagning i ditt liv? 

– Mat är jätteviktigt. Innan jag och min sambo fick barn reste vi mycket och då var det maten som styrde ganska mycket, resan gick ut på att äta god mat på ställen vi hört skulle vara bra. Det är en jättestor del av mitt liv. Jag mår jättebra av att laga mat och älskar att pyssla i köket. Det är mitt mys. Jag tycker att det är meditativt att laga mat. Jag är inte så värst kreativ när jag ska laga mat till familjen till vardags men det är mysigt.

Vilken är din absoluta favoriträtt?

– Det är lite olika vad jag är inne på men just nu gör jag en grönsakssoppa med ostmackor till. Det är väldigt gott. Men annars är det nog kyckling som är min favorit. Krispig kyckling med ris och café de Paris-sås. Den som görs på pulver går jättebra, det blir oftast den. Om jag gör egen tycker ändå alla att pulversåsen är godare. 

Nour El-Refai

Gör: Skådespelare, komiker och regissör.

Familj: Sambo och sonen Sami.

Bor: Stockholm.

Läs också: 

Min mathelg med Dante Zia

Min mathelg med Elaine Eksvärd