Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Min mathelg med My Feldt: ”Vill inte laga mat hela dagen”

När ”Bäst i Köket”-aktuella My Feldt inte står i tv-studion eller rullar bullar i sitt bageri i Halmstad lagar hon gärna mat ihop med vänner och familj. Men att stå i köket ensam hela dagen och vänta på gästerna är inget för henne. 

– Det är roligare att folk får komma när de vill, och att man sedan lagar maten och käkar tillsammans, säger My Feldt. 

Vad bjuder du helst dina gäster på till middag?

– Jag älskar att bjuda på middagar, men jag vill inte stå ensam och laga mat hela dagen. Det är roligare att folk får komma när de vill, och att man sedan lagar maten och käkar tillsammans. Nu på hösten lagar min familj många grytor som kan stå och puttra medan vi sitter runt köksön och snackar. Men det där med att stå och fixa hela dagen och vänta in gästerna, det är inget för mig. 

Har du någon favoriträtt som du aldrig får nog av? 

– Jag älskar mat, och äter gärna det som är i säsong. Jag är alltid väldigt pepp när det kommer en ny säsong. Men jag gillar klassisk mat så som kålpudding och köttbullar med potatismos. Men det är svårt, för mig handlar mat så mycket om hur man mår och vad man är sugen på för stunden. 

Du är ju expert på bakverk. Vad väljer du själv när du är och fikar?

– Om jag är i väg och fikar så väljer jag oftast en kanelbulle eller kardemummabulle. Det är klassiskt och kan säga mycket om kvalitén, det blir som ett sätt att kolla statusen på stället!

Läs mer: Min mathelg med Sandra Mastio

Läs också: 5 recept på gryta med fläskfilé + kockens smarta tips som höjer smaken