Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Min mathelg med Linnea Orvegård: ”Ska göra isglassar med prosecco”

När helgen kommer är det härligt att bjuda på något extra gott. Tiktokaren och mat- och bakprofilen Linnea Orvegårds absoluta favoriträtt är tacos i alla dess former – men om hon ska laga mat till många gäster blir det ofta en krämig pasta. 

– Vodkapasta är enkelt att göra mycket av, och det är ju så himla gott, säger Linnea Orvegård. 

Vad lagar du när du bjuder vänner och familj på helgmiddag?

– Jag tror att jag skulle bjuda på någon typ av pasta. Vodkapasta är enkelt att göra mycket av, och det är ju så himla gott. Jag älskar pasta, och sedan jag började med TikTok har jag börjat laga ännu mer pastarätter. Det ser också så gott ut med pasta i filmklipp, och alla verkar gilla det!

Vilken är din absoluta favoriträtt?

– Jag älskar tacos i alla former. Det skulle jag kunna äta hur ofta som helst. Jag tycker om att göra olika varianter, med fisk, kyckling eller egentligen vad som helst. Favoriten är nog tacos med friterad fisk, mango, koriander och guacamole, det är något av det godaste jag vet.  

Du utbildar dig till konditor och bakar många spännande bakverk till din TikTok-kanal. Vilket bakverk väljer du när du själv går ut och fikar på ett kafé eller bageri?

– Jag tar nästan alltid en klassisk kanelbulle eller kardemummabulle. Jag väljer aldrig bakelser, jag tycker att en riktigt bra bulle är det godaste som finns. 

Vilket är ditt mest populära TikTok-klipp?

– Just nu är det chokladbollar med jordgubbar i. Jag tror det är populärt eftersom det är så enkelt, och är ett roligt sommarrecept. 

Vi går snart in i sommarsäsongen. Vad ser du fram emot att laga och baka här framåt?

– Mycket grillad och massor av efterrätter med frukt och bär. Och så klart massor av glass! Jag ska göra olika isglassar med bär och Prosecco – det är så gott!

Du är snart färdigutbildad bagare och konditor – och har ett stort matkonto på TikTok. Vad drömmer du om i framtiden?

– Planen är att fortsätta med Tiktok och Instagram, men jag vill också jobba som konditor på sidan om, för det älskar jag också. Drömmen är att göra min egen kokbok och ha mitt eget bageri och konditori. Jag tror att mycket av det kan bli verklighet om jag fortsätter satsa på mina sociala medier, jag hoppas att det kan öppna upp möjligheter. 

Linnea Orvegård

Ålder: 27

Bor: I Stockholm

Gör: Studerar till att bli konditor och bagare. Mat- och bakprofil på TikTok och Instagram.

TikTok-konto: @Linneaorvegaard

Läs mer:

8 trendiga rätter som alla pratar om just nu
10 rätter som passar perfekt i matlådan
Min mathelg med Jason Diakité – ”Blir mycket mat från Mellanöstern”