Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Min mathelg med Julia Tuvesson: ”Jag älskar lasagne”

På helgen är det härligt att lyxa till det med någonting extra gott. Instagramprofilen och kokboksförfattaren Julia Tuvesson, ”Tuvessonskan”, bjuder i höst gärna sina middagsgäster på soppa med topping- och brödbuffé – men serverar också gärna sin absoluta favoriträtt: lasagne. 

– Jag tycker så mycket om den rätten att jag serverade den på vårt bröllop, den är omöjligt att tröttna på, säger Julia Tuvesson. 

Vad bjuder du helst vänner och familj på för middag till helgen? 

– Jag ser fram emot att bjuda vänner och familj på riktigt maffiga Mont D’or-middagar där jag ugnsbakar osten i vin och vitlök för att sedan dippa bröd, krossad potatis, cornichoner och picklad blomkål i den. Jag ser också fram emot att servera olika goda soppor och grytor med topping- och brödbuffé.

Har du någon favoriträtt som du aldrig får nog av?

– Min absoluta favoriträtt är lasagne. Jag tycker så mycket om den rätten att jag serverade den på vårt bröllop, den är omöjligt att tröttna på - och så enkel att variera efter säsong. Nu på hösten gör jag den gärna med rotselleri, morot, rödvin och hela tomater på burk. En enkel ostsås på crème fraiche och en god lagrad ost. Sedan en stor syrlig sallad vid sidan med massa citron och finriven parmesan på. Det är ostigt, varmt och tryggt!

Nu går vi snart in i julperioden, vilka är dina favoriträtter till jul?

– Jag är tokig i julmat! Grönkålspaj med cheddar och valnötter, cheddarbollar med äpple och grovkornig senap och god ost i mängder! 

 

Läs mer: 8 trendiga rätter som alla pratar om just nu
Läs också: 10 rätter som passar perfekt i matlådan