Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock/TV4

Min mathelg med Jesper Blomqvist

Den tidigare fotbollsspelaren Jesper Blomqvist tog i höstas hem vinsten i TV4:s ”Sveriges Mästerkock VIP”, och sedan ett par år tillbaka driver han en pizzeria på Lidingö. Under sin fotbollskarriär bodde han i Italien, och kanske är det därför inte så konstigt att det är just det italienska köket som ligger honom närmast hjärtat. 

– En svamprisotto kan vara helt fantastiskt gott, säger Jesper Blomqvist. 

Vilken är din absoluta favoriträtt?

– Risotto är en favorit, och det kan man variera i all oändlighet. En svamprisotto kan vara helt fantastiskt gott, men också en frutti di mare. Det är två härliga kombinationer! 

Vad bjuder du på om du bjuder vänner och familj på helgmiddag?

– Nu på hösten skulle det nog bli en härlig gryta, som en boeuf Bourguignon. Det är sådant jag själv uppskattar väldigt mycket när jag blir bjuden på det. Det ligger mycket kärlek och tid bakom en sådan rätt, det är inget man hafsar ihop. 

Har du något extra starkt matminne som du tar med dig?

– Jag var i Neapel för några månader sedan, och där käkade vi så många pizzor att vi på slutet av resan nästan mådde dåligt. Vi åt på ett ställe där bagaren vunnit massor av priser. Pizzan är ångad, friterad och sedan gräddad i ugnen. Den var extremt krispig och fantastiskt god. Sedan fick vi sitta med honom, ta en kaffe och höra hela hans historia. Det var helt sagolikt! 

Läs mer:

Min mathelg med Tom Sjöstedt

8 trendiga rätter som alla pratar om just nu

10 rätter som passar perfekt i matlådan