Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Min mathelg med Jennifer Eriksson ”Gottigheter”

Helgen är till för att äta något lite extra gott! När Instagrammaren och matprofilen Jennifer Eriksson, ”Gottigheter”, bjuder vänner och familj på helgmiddag under höstsäsongen ställer hon gärna fram en värmande fiskgryta med härliga tillbehör på bordet. 

– Jag älskar bouillabaisse med massor av fisk och saffran i, en god aioli med vitlök och gott bröd att fånga upp all smarrig sås med. Det är perfekt bjudmat, säger Jennifer Eriksson.

Vad lagar du helst till vänner och familj när du bjuder in till helgmiddag nu under hösten?

– Det känns lite väl förutsägbart att säga gryta - men det finns ju massor av olika grytor. Jag älskar bouillabaisse med massor av fisk och saffran i, en god aioli med vitlök och gott bröd att fånga upp all smarrig sås med. Och färska räkor på toppen! Känns som att räkorna är som godast under hösten och så får man lite julfeeling av att slänga ner saffran i grytan också. Gott, värmande och mycket mat - perfekt bjudmat!

Vad lagar du annars mycket av nu under sena höstsäsongen, som vi befinner oss i nu?

– Jag lagar mycket grönsaker efter säsong - därför blir det naturligt mycket betor och kål i variation. Älskar dock hur man kan variera dessa råvaror - alltifrån riktig husman som kåldolmar till brysselkål som kryddas med asiatiska smaker.

Vilken är din absoluta favoriträtt, som du aldrig tröttnar på?

– Livets svåraste fråga! Men en god bolognese är ju svårslaget, så är det bara.

Ser du någon särskild mat-trend på sociala medier just nu som du tror kommer hålla i sig framåt?

– Visst känns friterat trendigt? Eller är det någonsin icke-trendigt? Tycker min telefon immar igen av frityros på Instagram. Att man liksom friterar allt möjligt, det är kul! Jag älskar friterat.

Läs mer: 8 trendiga rätter som alla pratar om just nu
Läs också: 10 rätter som passar perfekt i matlådan