Min mathelg med Filip Poon: ”Långkok och mustiga grytor”
Matprofilen och kocken Filip Poon slog igenom 2015 i Tv4-programmet Sveriges Mästerkock. Idag gör han succé på i sociala medier så som Instagram och Youtube – och är just nu aktuell med nya kokboken FAVORITER! Till Allt om Mat berättar Filip Poon vilka hans favoriträtter till helgen är – och vilka redskap han inte klarar sig utan i köket.
Nu när vi går in i november/december – vad lagar du helst för mat om du bjuder vänner och familj på helgmiddag?
– Jag älskar såklart långkok och mustiga grytor. En favorit här hemma är en tomatig curry och kikärtsgryta med massa rotfrukter i som man äter med gräddfil och tunnbröd, så himla mumsigt!
Vilken är din absoluta favoriträtt?
– BBQ-ribs! Jag älskar det! Möra, saftiga och faller av benen så ska bra revben vara, gärna dränkt i en god BBQ-sås. Hemligheten med att få till dom perfekta Revbenen är att låta dom gå länge i ugnen på låg temperatur. ”Low & Slow, the best way to go” som jag brukar säga.
Nu går vi snart in i julperioden, vilka är dina favoriter på julbordet?
- Jag älskar sill, så för mig är sill med knäckebröd är absolut ett måste. Och Janssons frestelse såklart!
Vilket redskap klarar du dig inte utan i köket?
– En kökshandduk är rätt essentiell att ha i köket, det och en sked att smaka maten med.
Läs mer: 8 trendiga rätter som alla pratar om just nu
Läs också: 10 rätter som passar perfekt i matlådan