Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Shutterstock/Maria Riazzoli
Shutterstock/Maria Riazzoli
Shutterstock/Maria Riazzoli
Shutterstock/Maria Riazzoli

Min mathelg med Dante Zia: ”Något av det godaste som finns”

När helgen kommer är det härligt att bjuda på något extra gott. När tv-profilen, kokboksförfattaren och pasta-entustiasten Dante Zia bjuder in till helgmiddag står trerätters på menyn. Någon form av pasta är givet till huvudrätt – men efterrätten kan variera. 

– Nyligen gjorde jag bakat Ingrid Marie-äpple med rosmarin och brynt smör till dessert, det fick nästan gästerna att falla av stolen, säger Dante Zia. 

Vad serverar du helst om du bjuder vänner och familj på en härlig helgmiddag?

– Jag älskar råbiff, så det blir det någon variant av till förrätt. Sedan blir det någon pasta, gärna med tomatsås, till huvudrätt. Nyligen gjorde jag bakat Ingrid Marie-äpple med rosmarin och brynt smör som jag serverade med crème fraiche till dessert. Det fick nästan gästerna att falla av stolen!

Vilken är din absoluta favoriträtt?

– Antingen är det biff med bearnaisesås eller pasta med köttfärssås. En annan favorit är pasta med en riktigt god tomatsås. Och när man ätit klart pastan är det viktigt med ”scarpetta”, alltså att man fångar upp den sista såsen med hjälp av en god bit bröd, gärna focaccia. Det är något av det härligaste vi har i hela världen, och kan vara något av det godaste som finns. 

Vad är du sugen på att laga mer av framöver?

– Pasta har alltid varit det som ligger mig närmst om hjärtat, och är det jag äter absolut oftast. Nu är jag lite inne på risotto, det är också väldigt gott. Det kanske blir en bok som heter Risotto Al Dante här framåt, vem vet?

 

Läs mer:
Min mathelg med Jason Diakité – ”Blir mycket mat från Mellanöstern”
5 trendiga pastarätter som alla pratar om
10 rätter som passar perfekt i matlådan