Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Min mathelg med Christin Kashou: ”Jag får ofta nudelcravings”

Mästerkocksvinnare, kokbokförfattare, sommelier och jurist. Christin Kashous meritlista är lång, och nu för tiden hittar man henne som kock i köket på en välkänd kinesisk restaurang i Stockholm. Men när hon bjuder hem familj och vänner på middag på lediga dagar går hon ifrån det asiatiska spåret, och bjuder i stället gärna på stora, härliga pastamiddagar. 

– Vi blir ofta över tio personer på våra söndagsmiddagar, då passar det perfekt att laga pasta, säger Christin Kashou. 

Du jobbar i restaurangkök och lagar mycket mat på jobbet. Men vad bjuder du på privat när du bjuder hem vänner och familj på middag?

– Både jag och min sambo älskar pasta. Vi blir ofta över tio personer på våra söndagsmiddagar, då passar det perfekt att laga pasta. På hösten och vintern blir det kanske något långkok till pastan, på sommaren gör jag gärna något lite lättare, kanske med mascarpone och citron. Sedan blir det så klart en hel del grillat också! 

Vilken är din absoluta favoriträtt?

– Det jag oftast får infall och vill äta är något nudelaktigt. Med mycket grönsaker, som pak choi, och vitlök i mängder. Någon typ av nudelwokrätt går alltid hem, det kan även vara pad thai. Sushi är en annan favorit! Jag är en sådan person som gärna beställer två rätter när jag inte kan bestämma mig. 

Du har vunnit mästerkock. Har du några smarta, enkla knep för hur man skapa en lite lyxigare känsla på sin mat som man lagar hemma? 

– Jag personligen tycker att en klassisk trerätters kan vara lite trist. Jag gör hellre små, olika rätter, så att bordet fylls. Man kan dela upp maten i flera skålar och stora fat så att det känns pompöst. Det behöver inte vara exklusivt, mer att det ska kännas festligt och familjärt!

Christin Kashou

Ålder: 25

Bor: Stockholm

Gör: Kock på kinesiska restaurangen Surfers i Stockholm. Vinnare av Sveriges Mästerkock 2021.

Du jobbar på en kinesisk restaurang, och har släppt kokbok inom det asiatiska köket. Är det just asiatisk mat som ditt hjärta klappar hårdast för?

– Förut lagade jag nästan bara asiatisk, mycket kinesisk. Men nu när det blir så mycket kinesisk mat på jobbet blir det mer att jag vill ha ”okenesisk” mat hemma. Jag tycker om allt från korv stroganoff till mammas arabiska mat. Men sedan får jag ofta nudelcravings ändå, på semestern till grekland i somras hade jag med mig snabbnudlar! 

 

 

Läs mer:

Min mathelg med Tom Sjöstedt

8 trendiga rätter som alla pratar om just nu

10 rätter som passar perfekt i matlådan