Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Min mathelg med Benjamin Ingrosso: ”Jag älskar när det är lyxigt”

När helgen kommer är det härligt att bjuda på något extra gott. När populära artisten och matentusiasten Benjamin Ingrosso bjuder över kompisarna på middag blir det, kanske inte helt otippat, någon form av pasta till huvudrätt. 

– Det blir kanske en pappardelle med chamapagnesås, gräslök och citron. Jag älskar när det är lyxigt, säger Benjamin Ingrosso. 

Vad lagar du när du bjuder vänner och familj på en härlig helgmiddag?

– Jag skulle nog servera en löjromsrätt till förrätt. Jag älskar frasig potatis med löjrom och brynt smör, som råraka, det är något av det godaste jag vet. Sedan blir det kanske någon lätt pasta. En pappardelle med champagnesås, gräslök och citron – den får gärna vara lite fräsch. Eventuellt river jag på lite tryffel, jag älskar när det är lyxigt. Till efterrätt blir det en Tarte tatin med lite flingsalt och crème crue. Det blir kolhydrater på kolhydrater helt enkelt!

Vilken är din absoluta favoriträtt?

– Det är omöjligt att svara på, det kommer upp åttio olika rätter i mitt huvud! Men jag älskar sjötunga med champagnesås. Jag älskar också en riktigt bra hamburgare med dijonsenap och mycket lök. Men om jag måste välja så blir det kanske spagetti aglio olio peperoncino, det kan jag inte tröttna på. 

Vilka redskap klarar du dig inte utan i köket?

– En stor stekpanna som har djupa kanter, en vass kniv, en ballongvisp och en pincett. Pincetten har jag dels när jag steker köttbitar, kyckling eller fisk. När man behöver fånga upp någonting eller vända snabbt. Sedan använder jag den när jag lagar pasta, för att röra runt i spagettin eller pappardellen. Den är också skön att använda när man ska servera, då blir det inte så klumpiga portioner när man lägger upp pastan på tallriken. 

Mat och musik tycks vara dina största passioner. Finns det någon likhet mellan maten och musiken?

– Jättemycket! Precis som i musik finns det olika genrer inom maten. När man lagar mat är det precis som att skriva en låt. Alla rätter har redan gjorts, men det går alltid att komponera nya kombinationer. När du använder dig av smaker är det precis som att producera musik, där har stråkar för att få in mer värme, precis som du i mat har citron för att få in syran.

Benjamin Ingrosso

Ålder: 24

Gör: Artist och tv-profil

Aktuell: Med egna programmet ”Benjamin's” i TV4. 

Läs mer:

Min mathelg med Tom Sjöstedt

8 trendiga rätter som alla pratar om just nu 

10 rätter som passar perfekt i matlådan