Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Min mathelg med Årets konditor Kasper Kleihs

Till helgen är det trevligt att bjuda på något extra gott. När Kasper Kleihs, chefskonditor i Svenska kocklandslaget och vinnare av Årets konditor 2021, bjuder vänner på helgmiddag kan det bli allt från asiatiskt till italienskt. Och till efterrätt visar han konditorkunskaperna och bjuder gärna på tårta.

– Dels för att det blir en wow-effekt när man ställer fram den – det är ändå lite extra, dels för att en tårta går fint att göra helt klar i förväg, säger Kasper Keihs. 

När du bjuder hem kompisar på middag, vad lagar du då?

– Det kan vara jätteblandat, från någon mer avancerad rätt till ganska enkel mat. Högt och lågt. Jag gillar att laga asiatiskt, men det kan också bli italienskt. Det är härligt att ställa fram en stor form eller en gryta så att alla kan ta för sig själva, så det blir lite familjemiddagsstil på kvällen.

Vilken är din favoriträtt som du aldrig tröttnar på?

– En bra lasagne är ju jättegott och det är också smidigt att laga hemma i förväg till gäster. Jag gör en klassisk variant med köttfärssås.

Som dessertproffs, vad bjuder du på som avslutning på middagen?

– Om det är fem sex personer eller fler gör jag gärna en tårta. Dels för att det blir en wow-effekt när man ställer fram den – det är ändå lite extra, dels för att en tårta går fint att göra helt klar i förväg.

Var fikar du helst?

– På Fosch patisseri vid Stadion i Stockholm. De arbetar med nordiska smaker på sina bakverk, det är spännande. 

Läs mer:

Min mathelg med Jason Diakité – ”Blir mycket mat från Mellanöstern”

5 trendiga pastarätter som alla pratar om

10 rätter som passar perfekt i matlådan