Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Hermansson & CO/Shutterstock

Måns Zelmerlöw – ”Jag gör en fantastisk bolognese”

Masked singer-aktuella artisten och programledaren Måns Zelmerlöw har sedan ett par år tillbaka utvecklat ett stort mat- och vinintresse. Till helgmiddag bjuder han gärna på en mustig pasta bolognese som fått puttra i timmar – och sedan flytten till England är det inte heller ovanligt att det står sunday roast på menyn.

– Det är ett fyratimmarsprojekt, men det är det värt, säger Måns Zelmerlöw.

Att du har passion för musik är nog ingen nyhet, men hur sitt intresse för mat ut?

– Det är ett intresse som har vuxit fram de senaste åren. Jag fastnade för Spaniens mat- och dryckeskultur, när jag bodde där växte mitt intresse för vin rejält och jag började resa till vingårdar och intresserade mig för hur själva processen gick till. Matintresset har däremot kommit senare, det har vuxit i takt med att jag skaffat familj. Då nästan måste man intressera sig för mat för att kunna bjuda på en varierad kost hemma.

Vad bjuder du helst vänner och familj på för middag till helgen?

– Det låter kanske rätt så tråkigt, men egentligen är det verkligen inte det. Jag gör en fantastisk bolognese, med selleri och bacon. Men den kräver tid och engagemang. Ju mer tid du lägger på det desto bättre kommer det bli. 

Vilken är din absoluta favoriträtt? 

– För mig är det lätt, pizza är det bästa jag vet. Jag äter det så sällan, men det finns verkligen inget godare. En vedeldad pizza, gärna capricciosa. Det behöver inte vara avancerat när det görs på rätt sätt. 

Du bor i England sedan ett par år tillbaka. Vilka är dina favoriträtter bland brittiska maten?

– Jag kan verkligen uppskatta en god fish and chips. Sunday roast är också helt fantastiskt, hel kyckling i ugn med rostad potatis och ”califlower cheese”. Det är ett fyratimmarsprojekt, men det är det värt. 

Måns Zelmerlöw

Ålder: 35

Yrke: Artist och programledare

Född: Lund, Sverige

Bor: London, England

Familj: Frun Ciara, sonen Albert och bonus-sonen Archie

Läs mer: 8 trendiga rätter som alla pratar om just nu
Läs också: 10 rätter som passar perfekt i matlådan