Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Läcker efterrätt som du gör på bara två ingredienser
2 AV 2

Middag till alla hjärtans dag - klart på en timme

Bjud på alla hjärtans dag-middag där pasta har huvudrollen. Här är recept till lättlagad, festlig och vacker meny du lagar på 1 timme.

Allt om Mat:s matexpert Gunilla von Heland har skapat en alla hjärtans dag-meny med en krämig pasta till huvudrätt och en luftig mousse till efterrätt. Trerättersmiddagen inleds med lyxiga löjromschips.

MENY

FÖRRÄTT

Löjromschips

HUVUDRÄTT

Pasta antipasto med burrata

DESSERT

Hallonmousse med chokladglass och salta chokladsmulor

Receptmakaren Gunilla von Heland om den snabblagade menyn:

”Ett av mina favorittilltugg är löjromschips, de är en självklarhet på Alla hjärtans dag. Det är löjligt enkelt att lägga upp och perfekt till ett glas bubbel. Till huvudrätt gör jag en smakrik pasta med skinka, svamp, burrata och soltorkade tomater. Hittar jag tryffelburrata tar hag gärna den då den förhöjer svampsmaken, men pastan blir jättegod med vanlig burrata också. Hallon och choklad i form av mousse och glass med chokladsmulor blir en bra avslutning”

PLANERING

Gör chokladsmulorna och låt kallna på plåten.

Vispa samman hallonmoussen.

Gör huvudrätten till och med punkt 3.

Lägg upp löjromschipsen och servera.

Koka pastan under tiden.

Gör punkt 5 på huvudrätten och servera.

Lägg upp desserten och servera.

Recept till Alla hjärtans dag-middag

Matcha mat & dryck

TILL LÖJROMSCHIPS: Ferrari Brut (nr 7721) Italien, 169 kr. Mousserande ekologiskt vin med elegant, frisk aptitretande smak. Toner av äpplen, citrus och bröd.

TILL PASTA ANTIPASTO: Zenato Valpolicella Classico Superiore 2019 (nr 12385) Italien, 139 kr. Rödvin med frisk framtoning. Stråk som påminner om körsbär, örter och en lätt kryddig karaktär.

TILL HALLONMOUSSE MED CHOKLADGLASS: Brachetto d´Acqui Braida 2021 (nr 6260) Italien, 99 kr (37,5 cl). Rött, pärlande vin med balanserad sötma, lätt blommigt inslag, drag av choklad och röda bär.

ALKOHOLFRITT TILL LÖJROMSCHIPS: Oddbird Organic Blanc de Blancs Alcohol Free (nr 19041) Frankrike, 28 kr (25 cl). Friskt bubbel med drag av syrliga äpplen och lite honung.

ALKOHOLFRITT TILL PASTAN: Leitz Zero Pont Five Pinot Noir (nr 1947) Tyskland, 32 kr (25 cl). Rött vin i frisk och mörbärig stil. Toner av körsbär, örter och en liten sötma i avrundningen.

Läs också: