Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

MAX lanserar fler vego-burgare - här är alla nyheter

Grattis alla veggies! Nu lanserar Max ännu fler vego-burgare att njuta av. Och denna gång även vegetariska nuggets och veganska dippsåser. 

Ni som njutit av Max vegoburgare de senaste två åren kan nu hoppa högt av glädje. Den 15 mars lanserar nämligen Max ännu fler vegetariska alternativ, där bland annat vegetariska nuggets och dippsåser.

– Det bästa vi kan göra för klimatet just nu är att se till våra gröna burgare smakar minst lika bra som våra köttburgare,  säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX i ett pressmeddelande.

Helt åt rätt håll tycker vi!

Här är alla nyheter

Crispy No Chicken

(lakto-ovo vegetarisk burgare)

Själva burgaren är vegansk och glutenfri. Den är gjord på ekologiskt sojaprotein och serveras i MAX klassiska Friscobröd med Sriracha-ketchup, färsk gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och majonnäs.

Chili ’n’ Cheese

(lakto-ovo-vegetarisk burgare)

Själva burgaren, MAX Veggie burger, är vegansk och innehåller gluten. Den är gjord på soja, vete, champinjoner, vitkål, aubergine och dinkel. Den serveras i sesambröd tillsammans med rödlök, isbergssallad, smält cheddardipp, Cheddarsmältost, jalapeños och Originaldressing. Cheddardipp och Cheddarsmältost är mjölkprodukter men gjorda med vegetabiliskt enzym. MAX Veggie Burger friteras tillsammans med mat som innehåller ost och gluten.

Crispy Nuggets

(lakto-ovo vegetarisk)

Veganska och glutenfria men friteras tillsammans med produkter som innehåller ost och gluten och därför benämner vi den som lakto-ovo vegetarisk. Crispy Nuggets är gjorda på ekologiskt sojaprotein samt serveras med valfri dippsås.

Grand Deluxe Umami Halloumi

(lakto-ovo-vegetarisk)

Har gästspelat på menyn som kampanjburgare, men blir nu en ordinarie. Burgaren är lakto-ovo-vegetarisk och består att två friterade halloumiburgre, briochebröd, tomat, picklad rödlök och Umamidressing.

Dippsåser

• Dippsås BBQ (vegansk)

Söt och lätt rökig smak med en tydlig kryddighet.

• Dippsås Sriracha-ketchup (vegansk)

Het smak med chili och vitlök.

• Dippsås Sweet ’n’ Sour (vegansk)

Receptet på denna sötsura sås har gjorts om och är numera vegansk.

• Dippsås Ranch (lakto-ovo-vegetarisk)

En av MAX klassiker som nu kommer i repris med en fräsch smak av örter och sour cream.

• Dippsås Mango Curry (lakto-ovo-vegetarisk)

Har kryddig currysmak med sötma från mango