Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Colourbox.

Måttligt drickande ökar ej risk för impotens

Många män oroar sig för att deras drickande ska påverka förmågan till att få erektion. Nu visar en australisk undersökning att drickande med måtta inte ger några sådana effekter.

Kopplingen mellan alkohol och impotens oroar många män – många tror att alkohol ger svårigheter med att få erektion och att alltför mycket drickande kan leda till impotens. Men nu har forskare i Australien visat att måttligt drickande män inte behöver oroa sig för det, impotensen kan inte kopplas till alkoholintaget.

Forskarna vid University of Western Australia undersökte drygt 1500 män i Australien och jämförde deras svar angående drickande och impotens. De kunde då konstatera att ett måttligt drickande inte var negativt för erektion, vissa resultat visar till och med att det kan vara tvärt om.

En av forskarna, Kew-Kim Chew, säger till sajten Wine Spectator att det inte är omöjligt att en mindre alkoholkonsumtion till och med kan vara gynnsam för erektionen eftersom lite alkohol ger en förhöjd hjärtverksamhet.

Forskarna är tydliga med att poängtera att icke-drickare inte bör börja dricka med målet att bli kvitt sina erektionsproblem.