Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matprofilen gör succé på TikTok – jobbar 5 timmar om dagen

För mindre än ett år sedan la Linnea Orvegård för första gången ut ett klipp där hon bakar en chokladfondant på appen TikTok. Idag, knappt ett år senare, har hon över 130 000 följare som dagligen tittar på hennes rappa klipp där hon bakar frestande bakverk och lagar inspirerande maträtter. 

Men bakom succén döljer sig samtidigt extremt hårt arbete och en press att alltid leverera och inte göra sina följare besvikna.  

– Jag lägger ner minst fem timmar om dagen, säger Linnea Orvegård, som också delar med sig av sina allra bästa tips på hur du lyckas på TikTok. 

När Linnea Orvegård klockan 14.00 kommer hem från sin bageripraktik går hon raka vägen till köket och plockar fram sin utrustning och ingredienserna till det som ska bakas eller lagas just den dagen. Planeringen är klar sedan tidigare, och nu är det bara att sätta i gång. Och tempot är högt, ofta producerar hon två eller tre filmer per dag – det betyder att två eller tre bakverk ska svängas ihop under kvällen. 

– Jag lägger ner minst fem timmar om dagen, ofta mer. Jag vill knappt veta vad jag har för skärmtid i veckan! Men eftersom jag planerar, lagar, filmar och klipper allt själv så det tar sin tid. Och nu när jag fått upp en bra takt känner jag att jag inte vill sakta ner, folk har lärt sig att jag lägger upp flera klipp om dagen och då vill jag inte göra någon besviken. Men än så länge tycker jag bara att det är så himla roligt, säger Linnea Orvegård. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.