Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matlagningskurs i Thailand

Följ med matskribenten Christina Asplund på matlagningskurs i heta Thailand. Laga pad thai, nudelsoppa och kycklingwok på äkta thaivis.

Vintips till asiatisk mat på VinVin.se

Vi är många som tycker att det är roligt att laga mat och vill lära oss mer. Det märks på utbudet av olika matlagningskurser, inte minst i Thailand. Här finns kurser på ett stort antal turistorter samt i storstäder som Chiang Mai och Bangkok.

Själv väljer jag en halvdagskurs i Ao Nang på Ao Nang Thai Cookery School, där Sow tar hand om mig och övriga elever. Sow heter egentligen Watsawadee Keereenart och har arbetat som kock på flera femstjärniga hotell i Thailand i sex år innan hon startade sin skola i Ao Nang.Skolan har ett enkelt utomhuskök
där Sow berättar om smaksättning, metoder och råvaror i det thailändska köket samtidigt som vi lagar maten tillsammans. Det är fantastiskt roligt och maten är minst sagt lättlagad. Tänk bara på att skära och hacka färdigt alla ingredienser innan du sätter igång att laga maten. Plus förstås att lita på dina egna smaklökar och smaka av maten tills du är nöjd. Recepten är bara en vägledning till den rätta smaken.

De flesta matlagningskurser på turistorterna i Thailand är nybörjarkurser och lätta att hänga med på. Det kostar cirka 1000 bath per person att gå en kurs, där man lagar och äter fem rätter tillsammans. I avgiften ingår ofta transport till och från hotellet. Anmälan görs på plats hos närmsta turistinformation.

LÄS OCKSÅ: Reseguide till Thailand – bland underbara dofter, smaker och solsken

Med enkla medel

För ett matproffs som Christina Asplund känns det lite ovant att arbeta i det

primitiva skolköket.