Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mathias Dahlgren och Martin Berg.
Mathias Dahlgren och Martin Berg.
Mathias Dahlgren och Martin Berg.
Mathias Dahlgren och Martin Berg.

Mathias Dahlgren och Martin Berg öppnar rågbrödsbageri

Toppkocken Mathias Dahlgren och hans högra hand, Martin Berg, vill nå ut till en bredare publik. Och öppnar rågbrödsbageri i Smörkringlans gamla lokaler i Stockholm.

Mathias Dahlgren och Martin Berg lanserar under våren Green Rabbit, ett   projekt för att nytänkande matupplevelser ska nå ut till en   bredare publik.

Första  steget är ett rågbrödsbageri under   samma namn, i  korsningen Tegnérgatan och Döbelnsgatan i Stockholm.

Martin  Berg, partner i det nya bolaget och Mathias högra hand under de senaste  13 åren, kommer att bli ansvarig för det nya varumärket Green Rabbit och det kommande rågbrödsbageriet som man hittar  i Bageri Smörkringlans gamla lokaler, där det bakats bröd i mer än 80  år.

– Äntligen! Både jag och Mathias har länge längtat efter att  göra riktigt god mat tillgänglig för fler personer, nu är det dags. Med  rågbrödsbageriet kan vi möta en ny publik och samtidigt erbjuda en ny  produkt som värnar om den svenska brödkulturen, säger Martin Berg i ett pressmeddelande.

Bageriet kommer först och  främst att baka högkvalitativt rågbröd för försäljning men även andra  bröd gjorda på andra svenska spannmål. Bageriet kommer att ha en enklare  servering och försäljning av take-away produkter.