Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock/Tv4

Min mathelg med Gudrun Schyman

Politikern Gudrun Schyman är just nu aktuell som tävlande i TV4:s Sveriges Mästerkock VIP. Hon har ett stort intresse för mat, och bjuder gärna in vänner och familj på middagar på helgen. Hon bjuder gärna på fiskrätter, men hennes absoluta favoriträtt är en klassisk panbiff. 

– Jag har min mammas recept i fingrarna det går inte av för hackor, säger Gudrun Schyman. 

Vad lagar du om du bjuder vänner och familj på helgmiddag?

– Jag tittar ofta i kylskåpet och ser vad jag har. Men annars tror jag skulle försöka få tag på torsk som jag skulle tillaga i ugnen med purjolök och curry. Sedan på med tomater och grädde. Sedan kan man med fördel servera det med färskpotatis, eller pressad potatis som suger upp såsen bra. 

Vilken är din absoluta favoriträtt?

Där får jag nog säga pannbiff med lök. Jag har min mammas recept i fingrarna det går inte av för hackor. Sedan ska det vara brunsås till och ärter. Det är klassiskt och gott. 

Vad gör du helst för dessert? 

– Jag gillar att göra efterrätter, och gör många olika. Jag gillar lemon posset, där man värmer grädde med citron och socker och sedan låter stelna i portionsformar i kylen. Sedan kan man lägga på lite färska bär. Jag har flera bärbuskar, och brukar lösfrysa bär så att jag kan ta fram vartefter. 

Läs mer:

Min mathelg med Tom Sjöstedt

8 trendiga rätter som alla pratar om just nu

10 rätter som passar perfekt i matlådan