Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matexperternas bästa festrecept med fläskfilé

Vad lagar den som är proffs på matlagning och recept till festen? Allt om Mat:s kunniga matredaktörer tipsar här om sina bästa festrecept med fläskfilé. Se här!

Bästa recepten med fläskfilé när matexperterna själva får välja.

Receptmakaren och matexperten Gunilla von Heland:

– En klassiker som alltid är lika gott: fläskfilé med svampsås. Goda champinjoner eller karljohanssvamp, men allra bäst med kantareller. Finns inte färsk svamp får man ta frysta eller torkade kantareller som båda är utmärkta att använda i svampsås.

– Till lördagsmiddag lagar jag rosmarinstekt fläskfilé som känns lite extra lyxig med svart, fermenterad vitlök. Fläsk och rosmarin passar så bra tillsammans, de lyfter varann och är riktiga smakkamrater

Kocken och receptmakaren Cecilia Lundin:

– Det här är mina fläskfiléfavoriter. Det första receptet har smaker som jag tycker mycket om, brynt smör och hasselnötter samt spetskål. Perfekt lättlagad festmat som, trots att råvarorna inte är så dyra, känns väldigt lyxig.

– Grytan är riktig comfortfood och påminner mig om grytor som min mormor gjorde. Lätt att förbereda och bara värma på när man kommer hem efter en tur på skidor eller skridskor eller en härlig vinterpromenad.

Ulla Carlström, innehållsredaktör och matexpert:

– Jag har en viss förkärlek till det asiatiska köket så den här rätten passar mig perfekt. De härligt kryddiga smakerna till den milda och saftiga fläskfilén. Busgott!

– En snabblagad bjudrätt. Den syrliga tamarindpastan och det friska citrongräset är smaker som passar perfekt till fläskkött. 

Läs också: 5 vardagslyxiga recept med fläskfilé

Matexpertens favoritrecept med kyckling hittar du här: