Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Så enkelt och smidigt gör du en riktigt god hemgjord majonnäs
2 AV 2
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Mat-Tina: ”De har hängt på låset och velat att jag ska vara med”

Tittarfavoriten ”Kockarnas kamp” har precis dragit i gång med en ny säsong. Tidigare har kockar som Tommy Myllymäki, Leif Mannerström och Tareq Taylor varit med, men en av våra mest folkkära kockar har uteblivit. Här berättar Tina Nordström om varför hon har tackat nej till tävlingen.

I TV4:s ”Kockarnas kamp” utmanas Sveriges skickligaste kockar och matlagare i olika tävlingsgrenar där de testas i bland annat snabbhet, stresstålighet och precision. Kända namn som Markus Aujalay, Frida Ronge, Leif Mannerström och Isabella Morrone har alla varit med och tävlat. Däremot saknas ett namn på listan som kan tyckas vara självklart för många, den folkkära tv-profilen Tina Nordström. Men det handlar knappast om att hon inte fått frågan – tvärtom. 

– Från allra första start har de hängt på låset och velat att jag ska vara med. Men under den tiden när det spelas in jobbar jag som allra mest. I Sverige spelas mycket in samtidigt, under vår och sommar. Sedan fem år tillbaka spelar vi in ”Hela Sverige bakar” under försommaren så det hade aldrig funkat, säger hon. 

Har inget emot att tävla

Tina Nordström har en lång karriär bakom sig som kock, kokboksförfattare och tv-profil. I början av sin karriär tävlade hon i olika proffssammanhang men sedan dess har tävlandet legat på is.

– Jag har tävlat i mat tidigare men inte i den här typen av sammanhang. Jag tycker om att tävla, det är en rolig krydda men det är länge sedan jag stod i ett restaurangkök. Så det vore mer för att det skulle vara en rolig grej att vara med, säger den populära tv-kocken.

Tina Nordström

Ålder: 49 år.

Yrke: Kock, författare och programledare.

Aktuell: Med en ny säsong av Hela Sverige bakar och boken ”Käka gott månad för månad”.

Familj: Maken Martin, barnen Albin och Elsie och två hundar.

Bor: Helsingborg.

Läs också:

Här är årets alla deltagare i Hela Sverige bakar