Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
<p>Klassiker, russin, vatten, potatis och pasta funkar i alla l&auml;gen.</p><p>Klassiker, russin, vatten, potatis och pasta funkar i alla l&auml;gen.</p><p>Klassiker, russin, vatten, potatis och pasta funkar i alla l&auml;gen.</p>
<p>Klassiker, russin, vatten, potatis och pasta funkar i alla l&auml;gen.</p>

Mat som ger mest energi

Satsa på rätt mat i vinter. Här är 11 produkter sprängfyllda med bränsle för kroppen.

Druvsocker

Energi på sekunden och gott att knapra i sig när det behövs en riktig kick.

Russin

Mycket socker, men inte raffinerat. Russin är utmärkt energikälla när du behöver för det går snabbt att omvandla.Rågbröd

Råget håller du dig mätt på längre. Fullkorn håller magen sysselsatt  och på så sätt håller du dig också mätt.

Vatten

Tänk på att dricka mycket vatten efter och under en kroppslig ansträngning eftersom du svettas. Vatten behövs också för att kunna bryta ner fullkorn på bästa sätt i kroppen.

Potatis

Snabba kolhydrater - ja visst - men när du behöver energi är det här bra snabba kolhydrater som lätt blir din bensin.

Bantarpulver/drycker

Syftet är att du får en hel måltid i en dryck, men när du behöver energi efter en lång dag i spåret kan det här vara ett snabbt tillskott utöver den vanliga maten.

Råris

Fullt med fibrer och mineraler är denna råvara som ett vitaminpiller som dessutom mättar.

Pasta

En gammal kolhydratklassiker till för att ladda upp inför ett Vasalopp eller bara en dag med barnen i snön. Precis som i potatisen är det snabba kolhydrater som gäller här och för att förbränna det krävs att du snart efter intaget gör något ansträngande.

Apelsinjuice

När vi anstränger oss förlorar vi både b- och c-vitamin. Pressade apelsiner ger en bra c-vitamin kick och är det färskpressat får du också i dig nyttiga fibrer.

Bananer

Vissa menar att bananer är bättre än energidrycker. Och bananer är faktiskt ett utmärkt energitillskott särskilt som de är dem mest kolhydratrika frukten.

Nötter

Nötter är fyllda med omättat fett som leder till att mättnadskänslan håller i sig och att blodsockret håller sig på en stabil nivå.