Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Lyxigt bakverk att imponera på fikagästerna med
2 AV 2

Mat att ta med på utflykt – 8 recept till bra matsäck

Sugen på något mättande och lättlagat till sportlovsflykten? Mellanmål som ger snabb energi och som är enkelt att ta med ut? Allt om Mat tipsar om 8 recept som passar perfekt att ha med på utflykt.

En dag i skogen, en helgvandring, några timmar eller en tur på fjället kräver mat med mycket energi. Det ska också vara mat som är lätt att ta med och som klarar sig i en ryggsäck. Här hittar du recept på olika typer av utflyktsmat att ta med ut i skog och mark. Laga och njut!

Kycklingpiroger

Lättlagade pizzabullar

Tips! Laga en god soppa och ta med i en termos. Här är recept på en krämig tomatsoppa som kan serveras i kåsa och toppas med fröströssel.

Fyllda gifflar

Smörgås med äggröra

Läs också: Det här kan du laga på ditt stormkök

Vegetariska piroger

Termos med varm dryck

En termos med varm dryck är a och o när man ger sig av på utflykt under lite kallare årstider. Fyll din termos med blåbärssoppa, nyponsoppa, te, kaffe eller choklad. Väljer du någon soppa får du även i dig lite extra energi.

Energibars

Havregrynsbars med äpple och mörk choklad

Nötblandning

Rätt klädd för utevistelse

Bra kläder är en förutsättning för att utflykten ska bli lyckad. Välj gärna lager på lager, vind- och vattentätt, lätta plagg och skönt på fötterna. Gummistövlar eller kängor beroende på väderlek och årstid. Underställ i ull hjälper kroppen att hålla dig varm och torr. Och en bra ryggsäck till matsäcken. Ta också med en påse till svamp eller bär om du springer på det i skogen när det är säsong.

Läs också:

Laga mat på stormkök - guide och recept 

Vandringsmat - tips till bästa maten för korta och långa vandringar