Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Visste du att du kan få perfekt fluffig grädde utan att vispa?
2 AV 2
Foto: Nazuk Turdieva

Mästerkockens udda och supersmarta pannkaksknep

Pannkakor är för många en favorit till helgfrukosten. Men har du någonsin testat smörstekta, strimlade pannkakor? Sveriges Mästerkock-vinnaren och Allt om Mat-bloggaren Nazuk Turdieva tipsar här om hur du på ett enkelt sätt gör en ny, underbart god rätt av dina överblivna pannkakor. 

Men Nazuk Turdieva – vinnare av Sveriges Mästerkock 2023 och bloggare på Allt om Mat – har ett enkelt knep, som gör gårdagens pannkakor till en riktig festmåltid. 

”När jag gräddar pannkakor gör jag alltid lite extra, för bland det godaste jag vet är att strimla pannkakorna dagen efter och steka i massa smör, till det serverar jag alltid crème fraiche och lönnsirap”, skriver Nazuk på sin blogg.

”Som bomull runt hjärtat” – så beskriver Nazuk den smarriga pannkaksrätten.”Som bomull runt hjärtat” – så beskriver Nazuk den smarriga pannkaksrätten.”Som bomull runt hjärtat” – så beskriver Nazuk den smarriga pannkaksrätten.
”Som bomull runt hjärtat” – så beskriver Nazuk den smarriga pannkaksrätten. Foto: Bianca Brandon/Nazuk Turdieva

Spana in Nazuks blogg för att se fler recept och knep! 

Här hittar du vårt bästa recept på klassiska pannkakor: