Mästerkocken bakade fram bästa kladdkakan – här är receptet
Hur gör man för att få fram den bästa kladdkakan? Man testar förstås. Och testar och testar och testar. Så gjorde mästerkocken Louise Johansson och till slut hade hon hittat den perfekta blandningen. Vi har receptet!
Louise Johansson tog klivet in i den svenska matvärlden när hon vann teve-serien Sveriges mästerkock. Vinsten innebar att hon plötsligt blev en matkändis och hennes blogg har blivit en självklar del av matblogg-Sverige. Om några månader kommer hennes första kokbok och alldeles strax flyttar hon i sitt nya kök - det är mycket på gång. Och så har hon dessutom receptet på världens godaste kladdkaka!
– Jag testade flera olika recept, de del blev för torra och andra för kladdiga. Jag komponerade och experimenterade och det slutliga resultatet blev det här.
Är det något särskilt man ska tänka på?
– Man ska vara noggrann med tiden, det ska vara exakt 18 minuter, inte en minut mer eller mindre!
Recept: Mästerkockens bästa kladdkaka
Ingredienser:
• 3 ägg
• 2,5 dl socker
• 2 tsk vaniljsocker
• 100 gram smör
• 150 gram hackad, mörk choklad
• 1 dl vetemjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1 dl hallon till garnering
• 3 dl vispad grädde
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret. Lägg den hackade chokladen i en bunke och häll på det varma smöret. Rör om tills chokladen smält.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst och rör ned den smälta chokladen i äggsmeten.
4. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör försiktigt tills allt löst sig.
5. Häll upp smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i 18 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara lös och kladdig. Ställ åt sidan och låt kallna i formen.
6. Garnera kakan med hallon och siktat florsocker. Servera med vispad grädde.