Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Recept och tidspress – så funkar det backstage
2 AV 2

”Mästerkocken” avslöjar det du inte får se på tv

Tävlingarna i ”Mästerkocksköket” präglas ofta av stress och press för deltagarna. Men hur går det egentligen till bakom kulisserna? Nazuk Turdieva, årets vinnare, avslöjar att det många gånger är precis så stressigt som det ser ut. Men det tittarna inte får se är att det ibland finns tid att leta upp recept före tävlingarna drar i gång.  

I TV4:s program Sveriges Mästerkock sätts deltagarna på prov i mängder av olika matlagningstävingar. Det kan handla om att laga allt från klassisk husmanskost till moderna fushionrätter och rätter med hemliga ingrediensboxar. 

Som tittare upplevs tävlingarna som stressiga – och deltagarna har till synes ingen tid att varken spåna idéer eller leta recept. 

Nazuk Turdieva avslöjar i klippet hur tävlingarna i TV4:s Sveriges Mästerkock går till – bakom kulisserna. Foto: CAISA RASMUSSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN

I klippet här ovan avslöjar årets vinnare av Sveriges Mästerkock, Nazuk Turdieva, hur det går till bakom kulisserna. Hon berättar att tävlingarna många gånger är just så stressiga som de ser ut. 

– När juryn säger: ”Era 60 minuter börjar nu”, då är det verkligen 60 minuter, sedan är det slut, säger Nazuk Turdieva. 

Det som dock inte syns i programmet är att deltagarna ofta får en stund före tävlingar att leta recept och inspiration. 

Spana in hela intervjun med Mästerkocksvinnaren – och få reda på mer vad som händer bakom kulisserna – i klippet!

Läs mer: 

Nazuk Turdieva är Allt om Mat:s nya bloggare