Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Tv4.se

Mästerkock-deltagaren Maja Ivarsson: ”Jag skjuter från höften”

Många känner nog igen Maja Ivarsson som frontsångerska i rockbandet The Sounds. Men att hon har ett stort intresse för mat och matlagning kanske inte lika många kunnat gissa. I höst får hon, och sju andra folkkära kändisar, sätta sina kunskaper på prov i ”Sveriges Mästerkock VIP”, som hade premiär i veckan. 

– Det var nyttigt mig som är rätt så kaxig att få känna mig lite liten, säger Maja Ivarsson. 

I måndags var det dags för premiären av årets upplaga av Sveriges Mästerkock på TV4, denna säsong i en VIP-version där åtta kändisar tävlar om den prestigefyllda vinsten. 

Maja Ivarsson, sångare i rockbandet The Sounds, är en av höstens deltagare – som består av allt från skådespelare och fotbollsspelare, till programledare och artister. När hon fick frågan om att medverka i programmet var det inte en självklarhet att säga ja, men eftersom hon alltid haft ett stort matintresse och är en person som gillar att testa sig fram i livet, valde hon att haka på utmaningen.

– När jag fick frågan om att sjunga i band var jag också rädd till en början, men jag har alltid älskat att kasta mig in i saker, alltid haft lite av en övertro på mig själv. Jag skjuter från höften och tänker: vad kan gå fel? Därför kände jag att det här var ett ypperligt tillfälle att se vad jag går för, säger Maja Ivarsson. 

”Folk har en uppfattning om hur jag är”

2012 var Ivarsson med i TV4:s succéprogram Så mycket bättre och 2013 sommarpratade hon i Sommar i P1. Hon har varit selektiv med vad hon väljer att ställa upp i, och tror att vissa kan bli lite förvånade att hon nu ska tävla inom just matlagning.

– Jag har alltid haft ett stort intresse för mat och matlagning, så det här är något jag genuint tycker är väldigt roligt. Min rockiga utstrålning kanske gör att folk har en uppfattning om hur jag är eller vem jag är. Jag kände att det kunde vara kul att göra någonting helt annat än där folk är vana att se mig, få visa upp en annan sida av mig själv, säger Ivarsson. 

Nervöst framför juryn

Samtidigt som Maja Ivarsson tycker om att kasta sig ut och prova nya saker, menar hon att det stundtals var nervöst att stå framför proffskockarna i mästerkocksjuryn. 

– Det känns ju så klart sjukt att stå i tv och laga pasta, ibland var det väldigt stressigt. Jag är generellt en orädd och ganska kaxig person, men när man gick fram och blev bedömd var det extremt nervöst. Jag tror det var nyttigt för mig att få känna mig lite liten, säger Ivarsson. 

Och trots att inspelningarna stundtals kunde vara stressiga och hektiska, var det en spännande upplevelse att delta i programmet, menar Ivarsson, som är glad att hon tackade ja. Hon hoppas att den goda kemin och vänskapen som uppstod mellan deltagarna kommer att synas genom rutan.

– Jag tror att bra kemi är nyckeln till att skapa ett bra program. Vi var ett härligt gäng med allt från fotbollsspelare till musiker, och det här kan nog bli väldigt underhållande, säger Ivarsson. 

Läs mer om Sveriges Mästerkock VIP: Eric Gadd: ”Kommer bli mycket drama”