Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ulrika Pousette

Marinerad sesamlax, mangosalsa & yoghurtmajonäs

Makalöst asiatiskt och lättlagat för många. Marinerad sesamlax, mangosalsa, yoghurtmajonnäs och ris smaksatt med kokos och lime – en explosion av smaker omöjliga att motstå.

Marinerad sesamlax

Foto: Ulrika Pousette

Favoritmarinad med ­sesamsmak till lax – supergod även till kyckling! Klicka här för recept. 

Syrlig mangodressing

Foto: Ulrika Pousette

Se till att hitta riktigt mogna mangofrukter; de är saftigare och smakar mycket mer. Bäst är den pakistanska mangon, vars säsong startar i maj. Klicka här för recept.

Chilihet yoghurt­majonnäs

Foto: Ulrika Pousette

Ett perfekt tillbehör till laxen – svalt, hett och krämigt! Klicka här för recept. 

Kokos- och limeris

Foto: Ulrika Pousette

Hittar du inte färska limeblad kan du ta 2 citrongräs, banka på dem och låta dem koka med riset. Klicka här för recept. 

Grön sallad med färska örter och nötter

Foto: Ulrika Pousette

Massor av grönt med krispiga ­nötter och asiatiska örter är fräscht till laxen och riset. Klicka här för recept. 

Att dricka till

Wisby Weisse (1459) Sverige, 27:00 (50 cl) Veteöl med friskt fruktig smak med inslag av aprikoser och citrus. Lätt kryddiga toner och mild beska.

Alkoholfritt: Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei (1922) 0,4 %, Tyskland, 12:90 (50 cl) Alkoholfritt veteöl med fin fräschör, drag av citrus och honung och liten krydda.

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!