Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Maränger utan ägg – med en galet oväntad ersättare

Bästa nyheten för både äggallergiker och veganer – nu kan även ni få njuta av goda maränger! Utan varken ägg eller gelatin passar dessa de flesta. Och ersättaren? Bönor.

Hannah Wallerborg Almerud

Äggersättaren är lika enkel som den är otippad – med spadet från bönor eller kikärter kan du skapa fluffiga frasiga maränger! Och svaret på frågan alla ställer sig är: nej, marängerna kommer inte smaka böna ;)

Maränger utan ägg - gör så här:

3/4 dl kikärtsspad (spad från vita bönor fungerar också)

1/3 krm vinsyra (du hittar detta vid kryddhyllan i de flesta affärer)

1 dl strösocker

Vispa ihop kikärtsspadet med vinsyran hårt. Efter ett par minuter uppstår mjuka toppar, då är smeten redo att fyllas på med socker. Rör ned ca en matsked i taget och vispa hela tiden tills du har en blank smet som du kan hålla upp och ned.

Grädda marängerna i mitten av ugnen ca en timme på 100 grader.

NJUT!