Lyxiga rätter du kan laga av resterna från julbordet
Blev det mat över från julbordet? Med de här recepten kan du trolla fram 5 festliga rätter med rester från bland annat julskinka, lax och Janssons frestelse.
Det brukar bli en del rester över av både gravad lax, grönkål och skinka när julmaten serverats. Och förutom en pyttipanna med julskinka kan det vara svårt att veta vad man kan laga av julmatsresterna. Allt om Mat:s receptmakare Petra Lindstrand har därför trollat fram 5 recept på lyxig mat du kan laga av klassisk julmat - från Jansson-rösti till burgare och pizza med revbensspjäll. Se här!
Laga frasig rösti av Janssons frestelse som blivit över.
Toppa pizzan med rester av revbensspjäll och grönkål.
Fyll gratängen med till exempel köttbullar och julskinka.
Trolla fram saftiga burgare med kycklingfärs och rester av julskinkan.
Gör en klassisk musselsoppa med gravlaxen som inte gick åt på julbordet.
Läs också: