Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxig vegetarisk nyårsmeny – fördrink + trerätters

Laga en god och lyxig vegetarisk meny till nyårsafton. Här har vi satt ihop en härlig meny innehållandes både fördrink, förrätt, varmrätt och efterrätt – allt festligt nog för nyårskvällen.

När det är dags att fira in det nya året vill vi gärna äta och dricka gott med nära och kära. Den här vegetariska menyn passar både vegetarianen men även den som vill äta mer grönt. Gott nytt år från oss på Allt om Mat!

Fördrink: Ärtskott Vodka Lime Sour

Foto: Lisa Björner

Som fördrink till middagen serverar vi en Ärtskott Vodka Lime Sour som skakas skummig i en shaker. Om du inte har en shaker går det bra att skaka i t ex en flaska. Du hittar receptet här.

Blomkål med picklade betor, friterad surkål, gräddfil och salsa verde

Foto: Lisa Björner

Vår festliga förrätt är en Blomkål med picklade betor, friterad surkål, gräddfil och salsa verde. Blomkålen som blir över från kvällen matlagning kan sparas och ätas en annan dag, t ex i en soppa eller ugnsrostad. Du hittar receptet här.

Persiljerotspuré med linser, morötter, brynt smör och syltad rödlök

Foto: Lisa Björner

Till varmrätt lagar vi en Persiljerotspuré med linser, morötter, brynt smör och syltad rödlök. Både lyxig, varm och god. Spara gräddmjölken från persiljerotskoket och använd den till t ex en soppa. Du hittar receptet här.

Gurk- och citronsorbet med marängflarn

Foto: Lisa Björner

Vi avslutar nyårsmiddagen med en Gurk- och citronsorbet med marängflarn som är en fräsch och god dessert. I detta recept används en fjärdedel av marängsmeten i sorbeten och resten till att göra krispiga marängflarn att garnera med. Du hittar receptet här.