Lyxig trerättersmeny med hummersallad och torskrygg
Laga festmeny som en stjärnkock. Här är recept på en lyxig trerättersmiddag skapad av tre välrenommerade kockar. Du får också tips på passande dryck till hela måltiden.
Kockarna Ulf Wagner, Mathias Nilsson och Lars Ekberg, alla verksamma på västkusten, har för Allt om Mat:s räkning komponerat en härlig festmiddag med skaldjur, fisk och underbar hemgjord glass som avslut. Laga och njut!
MENY
FÖRRÄTT
Wagners hummersallad
HUVUDRÄTT
Friterad torskrygg med sparris beurre blanc, sauterad broccoli samt smörstekt gnocchi
DESSERT
Hjortron- & brynt smörglass med madeleinekaka och friterad jordärtskocka
Hummersallad
Friterad torskrygg
Glass med smak av hjortron & brynt smör
MATCHA MAT & DRYCK
TILL SKALDJURSSALLADEN: Marqués de Riscal Organic 2020 (6001) Spanien, 89 kr. Friskt vitt vin med lite aromatiska toner och inslag av färsk citrus och äpplen. Alternativt en flaska Gruber Röschitz Riesling 2020 (74164), Österrike, 129 kr. (BS). Vitt vin i distinkt och frisk stil med drag av aprikoser, lime och citruszest.
TILL FRITERAD TORSKRYGG: Bichot Bourgogne Vieilles Vignes Chardonnay Eco 2018 (76419), Frankrike, 139 kr. (BS). Vitt vin med fina nyanser. Lätt smöriga toner, stråk av tropisk frukt, äpplen och citrus. Lång eftersmak.
TILL HJORTRON- OCH BRYNT SMÖRGLASS MED MADELEINEKAKA: Bacalhoa Moscatel de Setúbal 2018 ( 8011), Portugal, 109 kr. Starkvin med angenäm sötma, lätt knäckiga toner, inslag av torkad frukt och citrusskal.
ALKOHOLFRITT TILL FÖR- OCH VARMRÄTT: Leitz Eins Zwei Zero Riesling (11901), Tyskland, 69 kr. Alkoholfritt, vitt vin med äppliga, citrusliknande drag och med en lätt sötma i avslutningen.
Läs också: Trerätters på en timme med svenska smaker