Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
<p>Mmmm mj&ouml;lkchoklad! Nu vill vi &auml;ta det som &auml;r gott - inte bara det som ska vara nyttigt.</p><p>Mmmm mj&ouml;lkchoklad! Nu vill vi &auml;ta det som &auml;r gott - inte bara det som ska vara nyttigt.</p><p>Mmmm mj&ouml;lkchoklad! Nu vill vi &auml;ta det som &auml;r gott - inte bara det som ska vara nyttigt.</p>
<p>Mmmm mj&ouml;lkchoklad! Nu vill vi &auml;ta det som &auml;r gott - inte bara det som ska vara nyttigt.</p> Foto: Jupiter

Ljus choklad gör tveksam comeback

I restaurangköken gör mjölkchokladen comeback men ute bland den vanliga chokladkonsumenten är det favoritpralinen som gäller. 

Tidningen Gourmet rappporterar att mjölkchokladen är tillbaka och chokladtillverkaren Green & Blacks lanserar en ny choklad: ljus mjölkchoklad "Creamy milk". Men i konsumentledet är det inte trenden som avgör utan smaken. 

- Vi säljer lika mycket ljus som mörk, säger delägare Marina Hansson på Åre chokladfabrik. 

- Men jag kan hålla med om att den ljusa chokladen är tillbaka. 

Deras storsäljare är ännu ljusare: blåbärstryffel - doppad i vit choklad.

Vi har fastnat för mörk choklad

Ellinor Isaksson på Chokladfabriken i Stockholm är mer tveksam.

- Mörk choklad har fått ett fast grepp och nu vill vi ha vår mörka choklad. Man vill ju ha så mycket choklad som möjligt, säger hon. Dessutom är det många som ser den som nyttigare än den ljusa. 

 - Men det finns mer och mer bra mjölkchokladen på marknaden och då kanske man känner att man vill äta det man tycker är gott och inte bara det som ska vara nyttigt, säger Ellinor vars storsäljare är en riktig joker: lakritskola med mörk choklad runt och flingsalt på toppen.