Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Stefan Bohlin

Linda Andersson är årets Mat-Instagrammare 2019: ”Fantastiskt roligt”

För tredje året i rad har Allt om Mat:s läsare röstat fram en vinnare i tävlingen Årets Mat-Instagrammare. I år var det Linda Andersson bakom ”Lindas bakskola” som kammade hem förstapriset. 

Allt om Mat har delat ut pris för årets Mat-Instagrammare sedan 2017. Första året röstades vegetariska matinfluncern och kokboksförfattaren Julia Tuvesson fram som vinnare medan det var bakning som stod i fokus förra året när Camilla Hamid, bakboksförfattare och receptkreatör stod som vinnare 2018. I år står Linda Andersson bakom Instagram-kontot ”Lindas bakskola” som vinnare.

Men ingen vinst utan en riktigt tuff fight, Allt om Mat kan avslöja att det var riktigt tight i toppen och mellan Linda och tvåan Frida Svanberg (som står bakom Instagram-kontot ”Fridas Vegobak” skilde sig endast 3 procent.

I år var dessutom intresset för att rösta enormt och vi på Allt om Mat räknade att ni under de 30 dagarna som tävlingen pågick röstade drygt 31 000 gånger! Wow!

Allt om Mat har pratat med Linda Andersson om hur det känns att ha korats till årets vinnare:

Hur känns det att ha vunnit årets Mat-Instagrammare 2019?

– Fantastiskt roligt att mitt arbete med Lindas bakskola och Lindas matskola uppmärksammas och uppskattas så mycket av mina följare. Det är en otroligt härlig, hedrande känsla att vinna ett pris för det jobb man gör.

Vilka mat- och bakinfluencers följer du själv och varför?

– Jag följer alla möjliga influencers, både stora och små konton, svenska och utländska. Det är svårt att plocka ut några specifika guldkorn. Ingen nämnd, ingen glömd...

Vad inspirerar dig i ditt bakande?

– Den kreativa processen. Att det är så himla roligt. Varje gång,

varje nytt bak är lika härligt.. Jag tröttnar aldrig. Tvärtom så blir jag inspirerad av mina egna bakverk, jag kommer ofta på nya idéer och recept medan jag bakar.

Vad tror du på för trender i bakning 2020?

– Nyttiga bakverk med mindre socker och mindre vetemjöl. Folk vill baka, men efterfrågan på nyttiga recept bara växer.

Vilket är ditt absoluta favoritbakverk?

– Bröd i alla former!