Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Getty images
Foto: Getty images
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Kvinnor är mer klimatsmarta vid grillen

Icas årliga grillrapport visar vilket av könen som oftast står vid grillen och vem av dem som vill grilla mest vegetariskt. 

Cirka tre av fyra kvinnor känner sig oroliga för klimatet och nästan lika många tror att det gör skillnad vilken mat vi väljer att grilla. Det visar Icas årliga grillrapport som är en undersökning av svenskarnas grillvanor.

Recept: Fyllda grillade tomater

Rapporten visar även att 73 procent av kvinnorna vill grilla mer grönsaker i år, motsvarande siffra för männen är 48 procent.

Foto: Getty images Foto: Solovyova

Svenska råvaror värderas högt

Män oroar sig inte för klimatet i samma utsträckning som kvinnorna, vilket är särskilt intressant med tanke på att det är just männen som oftast grillar i de svenska hushållen. Undersökningen visar att det är nästan tre av fyra män som uppger att det oftast är de som grillar i hushållet, men endast var tionde kvinna uppger detsamma.

– Årets grillrapport visar att vårt klimat faktiskt skulle må lite bättre om vi ger kvinnor större inflytande över vad som läggs på grillen, säger Lieselott Liljevik, trendanalytiker på ICA Sverige i ett pressmeddelande.

Recept: Grillad aubergine med sesamdressing

Foto: Getty images Foto: kabVisio

Kvinnorna uppger istället att de står för grilltillbehören. Drygt sex av tio kvinnor svarar detta jämfört med två av tio män som får samma fråga. En sak som män och kvinnor är överens om är att man värderar svenska råvaror framför ekologiska.

Källor: Ica