Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jenny Davidsson är journalist.
Jenny Davidsson är journalist.
Jenny Davidsson är journalist.
Jenny Davidsson är journalist. Foto: Johan Adelgren

"Kurerna är som ett mirakel"

Jenny Davidsson kurerar sina förkylningar med te.

I hela mitt liv har jag varit sjuk. Ja, i alla fall förkyld.

Ungefär en gång i månaden slog det till. Alla de symtom man så väl känner igen – snuva, hosta, nästäppa, ont i halsen. När en förkylningsepidemi drog över landet blev jag sjuk – två gånger.

Jag drabbades först av alla, så fort de första små virusjäklarna började flyga genom luften. Sen däckades resten av befolkningen. Och som avslutning fick jag en ny släng, eftersom viruset måste ha muterat under månaden som gått och skannat sig igenom den stora massan av potentiella värdar och hittat mig – igen.

Mina ungdomsår blev ett frenetiskt sökande efter den perfekta mirakelkuren. C-vitamin, zink, vitlökskapslar, näsdroppar, allergimedicin – jag har prövat det mesta. 

Med varierande resultat, måste jag väl tillägga. Men en vacker augustidag snubblade jag in i örternas värld. I ett år fick jag förkovra mig i natur-

medicinens magi på folkhögskola. Här upptäckte jag att det faktiskt finns kurer som är som mirakel. Med min sargade hälsa handlade det såklart i första hand om långsiktiga åtgärder för att bygga upp immunförsvaret. Men numera vet jag exakt hur jag ska sätta in det tunga artilleriet  när de första små myrorna i halsen gör sig påminda. Här har jag samlat mina allra bästa hemligheter från 

naturen så att även du ska slippa snörvla dig igenom vårvintern 2008.”