Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vad kan man göra av krusbär? Här är 6 goda recept

Krusbärsmarmelad, krusbärspaj eller het chutney ... Krusbär är inte bara goda att äta solvarma direkt från buskarna. De gröna och mörkt vinröda bären, med eller utan ludd, är också underbara i desserter – och till grillat! 

Krusbärsmarmelad med kardemumma

 Recept på krusbärsmarmelad.

Lyxig krusbärsmarmelad med pistaschnötter är gott på rostat bröd eller varma scones till en kopp nybryggt te.

Krusbärspaj

Små, fina fyllda krusbärspajer bakade i muffinsplåtar – somrigare kan det inte bli. Passar perfekt till glass eller vaniljsås.

Foto: Annika Broman

Krusbärscurd

Krusbärscurd är sötsyrligt och lent pålägg på scones, rostat bröd eller skorpor till morgon- eller eftermiddagsteet.

Krusbärskaka med toscatäcke

Foto: Ulrika Pousette

 Recept på krusbärskaka med toscatäcke.

 Krusbärschutney

En sötsyrlig krusbärschutney är ett gott tillbehör till grillad fisk, kött och grönsaker men även till grytor.

Foto: Annika Broman

 Recept på krusbärschutney.

Krusbärsparfait (krusbärsglass)

Bjud på en svalkande krusbärsparfait. En fin puré av krusbär blandas med parfaitsmet och får stå i form att frysas. Gör en mandelkrokant att strö på vid servering.

Foto: Annika Broman

 Recept på krusbärsparfait.