Vad kan man göra av krusbär? Här är 6 goda recept
Krusbärsmarmelad, krusbärspaj eller het chutney ... Krusbär är inte bara goda att äta solvarma direkt från buskarna. De gröna och mörkt vinröda bären, med eller utan ludd, är också underbara i desserter – och till grillat!
Krusbärsmarmelad med kardemumma



Lyxig krusbärsmarmelad med pistaschnötter är gott på rostat bröd eller varma scones till en kopp nybryggt te.
Krusbärspaj
Små, fina fyllda krusbärspajer bakade i muffinsplåtar – somrigare kan det inte bli. Passar perfekt till glass eller vaniljsås.



Krusbärscurd
Krusbärscurd är sötsyrligt och lent pålägg på scones, rostat bröd eller skorpor till morgon- eller eftermiddagsteet.



Krusbärskaka med toscatäcke



Recept på krusbärskaka med toscatäcke.
Krusbärschutney
En sötsyrlig krusbärschutney är ett gott tillbehör till grillad fisk, kött och grönsaker men även till grytor.



Krusbärsparfait (krusbärsglass)
Bjud på en svalkande krusbärsparfait. En fin puré av krusbär blandas med parfaitsmet och får stå i form att frysas. Gör en mandelkrokant att strö på vid servering.


