Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Underbart gott till kräftskiva och buffé
2 AV 2

Krämig kräftpannacotta med dill och citron

Kräftsäsongen är i full gång, och det kan vara svårt att välja vilka av alla olika möjliga tillbehör och rätter som man ska laga till kräftskivan. Här tipsar Allt om Mat:s bloggare Maria Culha – ”Cake by Mary” om en annorlunda – men magiskt god kräftpannacotta. Ett måste till årets kräftkalas, om du vill testa något nytt!

Är du trött på den klassiska Västerbottenpajen, aiolin och brödet som tillbehör till kräftskivan? Då ska du spana in den här godingen: Kräftpannacotta, som toppas med kräftstjärtar, dill och citron. Den busenkla pannacottan svänger du ihop i ett kick, och går att göra i god tid innan servering, eftersom den förvaras i kylen. 

Maria Culhas krämiga kräftpannacotta med smak av dill och citron blir en succé på kräftfesten.Maria Culhas krämiga kräftpannacotta med smak av dill och citron blir en succé på kräftfesten.Maria Culhas krämiga kräftpannacotta med smak av dill och citron blir en succé på kräftfesten.
Maria Culhas krämiga kräftpannacotta med smak av dill och citron blir en succé på kräftfesten. Foto: Maria Culha

Det smarriga receptet kommer från Allt om Mat:s bloggare Maria Culha, eller ”Cake by Mary”, som hennes blogg heter. Såhär beskriver hon rätten: 

– Pannacottan passar perfekt som en förrätt eller till buffébordet, fast då kanske man behöver göra dem i en mindre storlek. Funkar också utmärkt att servera dem som tillbehör till kräftskivan!

Här hittar du receptet!