Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kräftskiva – med inspiration från amerikanska södern

Cajunkryddade kräftor, pickles med ranchdipp och brödpudding med kolasås. Bjud in vännerna på en het, rustik kräftskiva med inspiration och smaker från amerikanska södern.

Drink: Old Fashioned

Old Fashioned kan man göra på flera olika sätt. Till exempel med en stor isbit istället för flera små, med sockerlag istället för en sockerbit och med eller utan vatten.

Klicka här för att komma till receptet.

Foto: Lisa Björner

Cajunfriterade pickles med ranchdipp

Cajunfriterade pickles med ranchdipp är frasigt och gott. Dipp och cajunblandning kan göras 3 timmar före servering, men vänta med friteringen till strax före; gurkorna är godast nyfriterade.

Klicka här för att komma till receptet.

Foto: Lisa Björner

Zucchini- och majsbröd

Zucchini- och majsbröd är typiskt för amerikanska södern. Här har vi lagt till riven zucchini som gör brödet ännu saftigare.  Servera med mycket smör!

Klicka här för att komma till receptet.

Foto: Lisa Björner

Creole crawfish boil med potatis, majskolvar

Creole crawfish boil med potatis, majskolvar och korv är ett amerikanskt sätt att äta kräftor på. Egentligen ska man använda okokta kräftor i en crawfish boil, men då det inte alltid går att få tag på kan man använda kokta. Se bara till att ta rätt mängd salt enligt anvisningarna i receptet.

Klicka här för att komma till receptet.

Foto: Lisa Björner

Potatissallad med ägg, bacon, jalapeño och picklade senapsfrön

Potatissallad med ägg, bacon, jalapeño och picklade senapsfrön passar bra till kräftorna. Potatis, bacon, senapsfrön och ägg kan förberedas dagen före servering, men vänta till strax före servering med att vända ihop salladen.

Klicka här för att komma till receptet.

Foto: Lisa Björner

Färgglad grönsaks”slaw” med chipotledressing

Färgglad grönsaks”slaw” med chipotledressing är fräsch och god. När grönsakerna masseras med dressingen mjuknar de och får god smak. De släpper lite vätska, så låt inte salladen stå för länge; då blir den lite för blöt.

Klicka här för att komma till receptet.

Foto: Lisa Björner

TIPS PÅ DRYCK TILL KRÄFTSKIVAN!

Brödpudding med pekannötter och bourbonkolasås

Brödpudding med pekannötter och bourbonkolasås är godast nygräddad. Kolasåsen kan göras dagen före servering.

Klicka här för att komma till receptet.

Foto: Lisa Björner

TIPS PÅ FÖRBEREDELSER INFÖR KRÄFTSKIVAN!

Läs också: Kräftskiva 2019 – allt du behöver till sensommarens stora fest