Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Kräftskiva 2020 – allt du behöver till sensommarens stora fest

Augusti innebär kräftskiva och fest! Ska du bjuda in till sensommarens härligaste party och behöver hjälp med att hitta inspiration till dukning och dekoration? Lugn, vi hjälper dig!

Nu är det äntligen dags att duka upp till kräftskiva! Har du slängt iväg en inbjudan till sensommarens mysigaste fest? Då så, då är det bara planeringen kvar – som att hitta de godaste recepten på allt från buffémat till efterrätt, styra upp en vacker dukning och likaså dekoration. Här tipsar vi på Allt om Mat om våra favoritprodukter inför årets kräftskiva!

Dekoration och dukning till årets kräftskiva

Vackra pappersfjädrar i vitt och rött är snyggt att dekorera med. Både de vita och de röda hittar du hos Partykungen. Läs mer och köp här.

Sätt en hatt på huvudet och du är redo för party! Klassiskt rött eller en roligare variant? Du bestämmer själv! Både de röda hattarna och hattarna med mönster hittar du hos Partykungen. Läs mer och köp här.

Pynta med ballonger! Utöver själva dukningen så är dekorationen väldigt viktig till kräftskivan, och ballonger gör alltid succé! Vi satsar på klassiskt rött och vitt som matchar kräftornas vackra röda färg. Ballongerna hittar ni hos Partykungen. Läs mer och köp här.

Orkar du inte diska men ändå vill värna om miljön? De här tallrikarna av palmblad är biologiskt nedbrytbara och helt gjorda av pressade palmblad. Slipp disken och gör klimatet en liten tjänst samtidigt. Du hittar tallrikarna hos Partykungen. Läs mer och köp här.

Ät kräftskivans goda matpaj, sallad eller kanske efterrätt med de här engångsbesticken i trä som även de är extra snälla mot miljön! Finns att hitta hos Lagerhaus. Läs mer och köp här.

Varför måste allt se likadant ut år efter år? Testa något nytt och pynta kräftskivan med festliga vimplar istället! De här glittrar och du hittar de hos Åhléns. Läs mer och köp här.

Pynta festen med fina glaslyktor och lägg i precis vad du tycker passar din stil bäst. Kanske något från trädgården, godis eller värmeljus som kan tändas senare under kvällen. Du hittar glaslyktorna hos Bagaren & Kocken. Läs mer och köp här.

Läs också: Äntligen kräftskiva! Här är menyn som fixar festen 

Vackra produkter till kräftskivan som håller i många år framåt

Fyll en dryckesbehållare i glas med iskallt vatten eller kanske en god bål? Bara fantasin som sätter gränser! Den här glasbehållaren från Kilner rymmer hela 5 liter dryck och är både snygg och smidig när man har många gäster till bords. Du hittar den på Kökets favoriter. Läs mer och köp här.

Med skaldjur kan man ibland behöva ta i lite extra när det är dags att äta. Då kan det vara bra med praktiska skaldjursknivar. De första kommer från Hardanger Bestikk och går att hitta hos Cervera. Är du istället den som är bjuden på kräftskiva kan ett elegant skaldjursset från Laguiole vara en fin present. Du hittar det hos Bagaren & Kocken.

Tänker ni koka kräftorna själva? Då kan en rejäl och bra gryta vara bra att ha tillhands. Den här är från Funktion och rymmer 30 liter – perfekt när det är dags för kräftskiva! Du hittar den hos Bagaren & Kocken. Läs mer och köp här.

Läs också: Koka kräftor + tips på smaksättningar

Lägg upp kräftorna eller varför inte salladen på ett vackert fat mitt på bordet. Det här uppläggningsfatet från Rua Nova är både klassiskt och stilrent och passar perfekt till allt det röda på kräftskivan. Du hittar det hos Cervera. Läs mer och köp här.

Släck törsten med de här vackra ölglasen från Table Top Stories. Det behöver inte nödvändigtvis vara öl i utan går givetvis att fylla med valfri favoritdryck! Du hittar glasen hos Cervera. Läs mer och köp här.

Helan gååår! De här snapsglasen på fot från Table Top Stories matchar ölglasen perfekt. För den som vill ha nubbe till kräftskivan är de här givna! Du hittar glasen hos Cervera. Läs mer och köp här.

Tips! Här hittar du våra bästa tips på nubbar till kräftkalaset

En klassisk osthyvel med handtag i mörkt trä, perfekt när du vill skiva en god ost och lägga på kräftbrödet. Osthyveln kommer från Boska Holland och går att hitta hos Cervera. Läs mer och köp här.