Kräftfest – klassiska recept till årets skiva
Kräftmiddag i augusti är en kär och efterlängtadtradition. I vår jubileumsmeny finns klassiska ingredienser som kantarelltoast och ostpaj. Men själva kräftorna serveras ljumna på ett stort fat tillsammans med potatis och lök, lite nytänk inspirerat av cajunkräftkoken i Louisiana.
Matkretatören Elisabeth Johansson, flitig frilans i Allt om Mat sedan många år, har skapat recepten till kräftfesten. Klicka på länkarna för att komma till recepten.
Välkomstbål med orange vin



Välkomstbål med orange vin är en alkoholsvag bål som passar perfekt före kräftkalaset. Se recept här. Servera tillsammans med snittar med rom som görs strax före servering. Se recept här.
Kantarelltoast



Kantarelltoast passar bra att servera tillsammans med lite sallad och rödlöksringar. Se recept här.
Sallad med jordärtskockor, burrata, päron och valnötter



Sallad med jordärtskockor, burrata, päron och valnötter är en fruktig och god sallad. Förutom den goda dressingen bidrar även burrataosten med god smak och härlig krämighet till salladen. Se recept här.
Prästostpaj med isad schalottenlök och romsås



Prästostpaj med isad schalottenlök och romsås passar fint på kräftskivan. Välj gärna en lagrad prästost för extra god smak på pajen. Se recept här.
Kryddbröd



Kryddbröd går utmärkt att baka i förväg och frysa in. Se recept här.
Kräftor med lök, färskpotatis och dillaioli



Stort kräftfat med lök, färskpotatis och dillaioli är inspirerad av cajunkräftor. Kräftorna värms tillsammans med potatis och sockerärter. Se recept här.
Chokladmarängpaj med hallon och blåbär i citronlag



Hallon- och chokladmarängpaj med hallon och blåbär i citronlag är en riktigt god paj med ett härligt täcke som gömmer både hallon och choklad. Se recept här.


