Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Kräftfest – klassiska recept till årets skiva

Kräftmiddag i augusti är en kär och efterlängtadtradition. I vår jubileumsmeny finns klassiska ingredienser som kantarelltoast och ostpaj. Men själva kräftorna serveras ljumna på ett stort fat tillsammans med potatis och lök, lite nytänk inspirerat av cajunkräftkoken i Louisiana. 

Matkretatören Elisabeth Johansson, flitig frilans i Allt om Mat sedan många år, har skapat recepten till kräftfesten. Klicka på länkarna för att komma till recepten.

Välkomstbål med orange vin

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Välkomstbål med orange vin är en alkoholsvag bål som passar perfekt före kräftkalaset. Se recept här. Servera tillsammans med snittar med rom som görs strax före servering. Se recept här.

Kantarelltoast

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Kantarelltoast passar bra att servera tillsammans med lite sallad och rödlöksringar. Se recept här.

Sallad med jordärtskockor, burrata, päron och valnötter

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Sallad med jordärtskockor, burrata, päron och valnötter är en fruktig och god sallad. Förutom den goda dressingen bidrar även burrataosten med god smak och härlig krämighet till salladen. Se recept här.

Prästostpaj med isad schalottenlök och romsås

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Prästostpaj med isad schalottenlök och romsås passar fint på kräftskivan. Välj gärna en lagrad prästost för extra god smak på pajen. Se recept här.

Kryddbröd

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Kryddbröd går utmärkt att baka i förväg och frysa in. Se recept här.

Kräftor med lök, färskpotatis och dillaioli

Stort kräftfat med lök, färskpotatis och dillaioli är inspirerad av cajunkräftor. Kräftorna värms tillsammans med potatis och sockerärter. Se recept här.

Chokladmarängpaj med hallon och blåbär i citronlag

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Hallon- och chokladmarängpaj med hallon och blåbär i citronlag är en riktigt god paj med ett härligt täcke som gömmer både hallon och choklad. Se recept här.