Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Köksredskap – guide till de 5 viktigaste i ditt kök

Köksmaskiner ska finnas i ditt kök för att underlätta din matlagning. Men vilka ska man välja som man har mest nytta av? Allt om Mat tipsar här om 5 effektiva och bra hjälpredor till köket.

ELVISP

Elvispen kan tyckas som självklar och kanske nästan onödig. Man kan ju vispa grädde och smeten till en sockerkaka för hand... Jo, men det går så mycket snabbare och är enklare med en bra elvisp. Välj en som inte låter så mycket och som inte är alltför tung att arbeta med.

Elvisp StyLine från Bosch, Cervera. Läs mer och köp här!

Elvisp 400 från Dualit, Cervera. Läs mer och köp här! 

BLENDER & STAVMIXER

Hushållsmixern är en maskin med många eller några få användningsområden beroende på vilken man väljer och vad man behöver. Vill du göra smoothies kanske en blender är din produkt. Har du ont om plats kan en stavmixer göra din soppa slät och ofta medföljer tillbehör som gör att du kan mixa ihop en del frukter och grönsaker också.

Blender "Professional blender" från Hamilton Beach, Kitchentime. Läs mer och köp här!

Stavmixer från Wilfa, Kitchentime. Läs mer och köp här!

VATTENKOKARE

Det finns ju kastruller tänker du? Ja visst, kastruller är bra att koka potatis och pasta i. Men vill du spara tid och energi kokar du upp allt eller delar av vattnet i en vattenkokare först. Så investera i en effektiv vattenkokare som fixar pastavatten på ett ögonblick och kokar vatten  till kaffet i pressobryggaren (då frigör du utrymme som en kaffebryggare annars upptar). Vill du ha mer arbetsyta på diskbänken väljer du en vattenkittel som värmer vattnet direkt på spisen.

Vattenkokare från Smeg, Cervera. Läs mer och köp här!

Vattenkittel från Alessi, Bagaren & Kocken. Läs mer och köp här!

MATBEREDARE & KÖKSASSISTENT

Matberedare hjälper dig hacka och mixa saker när du lagar mat. Köksassistenten, ett åbäke tycker några, absolut bästa köksmaskinen enligt andra, är perfekt att använda till stora degar. Många maskiner har också tillbehör som hjälper dig mala kött t ex.

Matberedare från Kitchen Aid, Bagaren & Kocken. Läs mer och köp här!

Köksassistent från Ankarsrum, Bagaren och kocken. Läs mer och köp här!

KÖKSVÅG

Möjligheten att väga ingredienser är särskilt viktig när man bakar då många vill väga alla torrvaror men även vätska som mjölk och vatten. Det är även bra att ha en köksvåg om man vill väga en köttbit eller se exakt hur mycket smör som är kvar i paketet.

Köksvåg "KS34 XL" i rostfritt stål från Beurer, Tretti.se. läs mer och köp här!

Köksvåg "KW-4" i rostfritt stål från Wilfa, Tretti.se. Läs mer och köp här!

Har du andra elektriska köksmaskiner som du använder ofta och kanske tycker är minst lika viktiga som de vi lyfter här? Mejla oss gärna på alltommat@bonniernews.se