Kockarnas knep: Så lagar du den ultimata köttfärssåsen
Spaghetti med köttfärssås är den mest populära vardagsrätten i Sverige och älskas av de flesta.
Men hur lagar man egentligen den allra godaste köttfärssåsen?
Här ger experterna sina smarta tips på hur du med enkla knep kan ta vardagsklassikern till helt en ny nivå – och hur du undviker de vanligaste fallgroparna.
Trots att spagetti med köttfärssås från början härstammar från Italien har rätten nästan kommit att bli något av en nationalrätt i Sverige. Enligt PR-byrån Food and Friends matrapport toppar rätten – precis som tidigare år – listan över svenskarnas vardagsfavoriter 2021, och det råder alltså ingen tvekan om att det är en riktig favoriträtt runtom i stugorna.
Oändliga variationsmöjligheter
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Allt om Mat är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.