Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Andreas Lundberg/TV4

Kockarnas kamp 2018 - här årets 8 deltagare

Det är återigen dags att följa Sveriges krogelit när de satsar allt i den fruktade skånska ladan. I sjunde säsongen av tittarsuccén Kockarnas kamp får vi bland annat möta tv-kocken Erik Fröderberg, krogproffset Anna Broms samt revoltören och Punk Royale-grundaren Jocke Almqvist.

På söndag är det dags igen för en ny säsong av Kockarnas Kamp, där åtta proffskockar möts för att tävla i grenar som kräver både snabbhet, kreativitet och samarbetsförmåga.

Vid sidan om tävlingsmomenten turas kockarna om att bjuda varandra på middag och spännande historier från sina innehållsrika karriärer. Bland årets kockar märks till exempel omtalade Punk Royale-grundaren Jocke Almqvist.

– Jockes kaxiga och rebelliska attityd är uppfriskande och något helt nytt i programmet. Dessutom kan jag avslöja att hans spektakulära middag är något vi aldrig varit i närheten av tidigare, säger Gustav Carlsson.

Kockarnas kamp drar igång söndagen den 16 september klockan 20.00 i TV4.

Krogrebell och tv-kock i årets Kockarnas kamp - här är alla deltagare:

Anna Broms, Stockholm

Internationellt erkänd krögare med mycket skinn på näsan som med framgång startat upp och drivit restauranger i franska alperna, London och Spanien bland annat. Idag driver hon den hyllade restaurangen Broms på Östermalm i Stockholm.

Foto: Tv4

Norbert Lang, Stockholm

Prisad legendar med extra kärlek för tryffel och sparris som började sin karriär i Stockholm på 60-talet. Tillsammans med sin yrkespartner Paul startade han på 80-talet ”Paul och Norbert” på Strandvägen som under nästan tre decennier tillhörde en av Sveriges populäraste finkrogar.

Foto: Tv4

Jocke Almqvist, Stockholm

Omtalad rebell i restaurangbranschen och en av grundarna till Punk Royale. Restaurangen som med en unik mix av respektlöshet för den traditionella restaurangupplevelsen och mat i absolut toppklass tog Stockholm med storm när det öppnade för några år sedan.

Foto: Tv4

Sofia B Olsson, Göteborg

Nytänkande kökschef med hållbarhet i fokus och mångårig karriär på såväl Göteborgs toppkrogar som vegetariska restauranger. Driver den banbrytande Japaninfluerade fiskrestaurangen vRÅ som hon var med och öppnade 2012.

Foto: Tv4

Erik Fröderberg, Stockholm.

Karismatisk tv-kock som bjudit på sin matkunskap och charm tv-programmen Förkväll, Här är ditt kylskåp och Sommarpratarna. Karriären inleddes som 16-åring och sedan dess har han bland annat jobbat på Operakällaren, Ulla Winbladh samt drivit flera egna restauranger i Stockholm.

Foto: Tv4

Linnéa Liljedahl, Örnsköldsvik

Norrländsk krögare som inledde sin karriär hos Norbert Lang på hans restaurang. Nu ser hon fram emot att återse och tävla mot sin mentor i Kockarnas kamp.  Sedan sex år tillbaka driver hon och hennes sambo krogen ”Linnea & Peter’ i Örnsköldsvik, som bland annat hyllats i White Guide.

Foto: Tv4

Thomas Sjögren, Smögen

Matbegåvning som vann Årets kock 2015 som 23-åring och är den näst yngsta vinnaren i tävlingens historia. Med erfarenhet från Guide Michelin-stjärnade Thörnströms Kök, Swedish Taste och 28+ driver han idag finkrogen Skäret utanför Smögen.

Foto: Tv4

Marco Baudone, Stockholm

Branschens älskling med erfarenhet från prestigefyllda restauranger i Sverige och övriga Europa där han exempelvis har arbetat med Gordon Ramsay och Guy Savoy. Idag driver han restaurang Mama på Södermalm och på Kungsgatan i Stockholm.

Foto: Tv4

Tidigare vinnare av Kockarnas Kamp

2017 

Tareq Taylor

2016  Edin Dzemat

2015 Peter J Skogström

2014 Gustav Trägårdh

2013 Håkan Thörnström

2012 Tommy Myllymäki