Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassiska semlor (och 13 recept på andra semmelvarianter)

Snart är det dags för fettisdagen, något som för många betyder att man får frossa i semlor. Här har vi samlat recept på både klassiska semlor och andra spännande varianter. 

Känner du suget efter semlor? Tycker du om den klassiska semlan men även är modig nog att prova på nya varianter? Då vill vi på Allt om Mat tipsa om våra bästa recept på semlor eftersom vi gissar att du säkert älskar semmelsäsongen lika mycket som vi gör.

Klassiska och goda semlor

Foto: Ulrika Pousette

Grunddeg till luftiga semlor med tydlig kardemummasmak - fylld med mandelmassa och grädde. Receptet hittar du här.

Ljuvlig semmelglass

Foto: Stefan Wettainen

En ljuvligt gräddig glass med smak av semla. Löjligt gott, perfekt i semmeltider. Och inte behövs det någon glassmaskin heller. Receptet hittar du här.

Små och naggande goda semmelbollar

Foto: Stefan Wettainen

Fantastiskt goda små semmelbollar. Alla semmelsmaker i praktiskt chokladbollsformat. Receptet hittar du här.

Hasselnötssemlor med HA-begär!

Foto: Ulrika Pousette

Hasselnötssemlor är en god variant på den klassiska semlan. Hasselnötsmassa och kakao ger en mörk och saftig fyllning. Receptet hittar du här.

Smarrig semmelkladdkaka

Foto: STEFAN WETTAINEN

Två klassiker i ett – semla och kladdkaka, kan det bli bättre? Receptet hittar du här.

Semmelglassandwich till fikat

Foto: Pernilla Ahlsén

Semmelglassandwich passar både till kaffet och till dessert. Kakorna kan bakas i god tid i förväg och förvaras i frysen. Receptet hittar du här.

Mumsiga minisemlor

Söta små minisemlor, perfekt till kaffet eller att ta med till jobbet och bjuda kollegorna på. Receptet hittar du här.

Ljuvligt goda veganska semlor

Foto: Pearl Åkesson

Saftiga veganska semmelbullar med egengjord mandelmassa på rostade mandlar toppas med växtbaserad grädde. Receptet hittar du här.

Söta karlsbadersemlor

Foto: Ulrika Pousette

Söta små karlsbadersemlor som är bakade av karlsbaderdeg som är lite lyxigare och med tydlig smörsmak. Fyllda med valnötter, mandelmassa och vispad grädde. Receptet hittar du här.

Lättbakade och goda semmelrutor

Foto: Ulrika Pousette

Här bakar du semlor i långpanna och resultatet blir den ultimata bakelsen. Massor av underbar fyllning utan trista kanter! Receptet hittar du här.

Spännande semmelmunkar

Foto: Anna Kern

Roligt och lite spännande recept på semmelmunkar! Fritera din semla innan du spritsar i fyllningen! Receptet hittar du här.

Chokladsemla med hasselnötsfyllning

Foto: Pernilla Ahlsén

Den här semlan passar alla chokladälskare. Semmelbullarna går utmärkt att frysa. Hasselnötsfyllningen kan göras dagen före. Receptet hittar du här.

Mandelfria kokossemlor

Foto: Ulrika Pousette

Mandelfria kokossemlor passar de som inte tål mandel . Med kokos, kanel och farinsocker som fyllning kommer mandelätarna att snegla avundsjukt. Receptet hittar du här.

Smarrig semmelkrans

Foto: Anna Skoog

Vad sägs om semlor som bakas till en krans? Perfekt om du har många gäster! Receptet hittar du här.

Fler goda recept på semlor hittar du här.