Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassiska pralinen försvinner ur Aladdinasken

Efter 14 år i Aladdinasken plockas pralinsmaken mjuk toffee bort, för att ersättas av årets nykomling salt karamell. Nu återstår att se huruvida Aladdin-köpare runtom i landet är positiva till skiftet – eller om det kommer röra upp samma känslor som när trillingnöten försvann 2014. 

Marabous Aladdinask är för många en självklar deltagare vid julfirandet, och vi är nog många som genom åren smakat oss fram bland lagren av praliner och hittat våra personliga favoriter. I över 80 år har Aladdinasken funnits ute på marknaden, och varje år säljs runt 4 miljoner askar till chokladälskare landet över. Genom åren har många praliner kommit och gått och totalt har det skett över 50 pralinskiften sedan asken lanserades år 1932.

Klassikern ersätts av sötsalt pralin

Nu har det gått 4 år sedan smakerna senast byttes ut, och det blir smaken mjuk toffee som ryker när det i år är dags för ett skifte. I stället är det den nya smaken saltkaramell som får göra premiär på julfiranden runtom i stugorna. Systerasken Paradis kommer att fyllas med en motsvarande pralin med ljus chokladdragering – i stället för mörk som i Aladdinasken. 

– Det är svårt att undgå vilken fantastisk kombination sött och salt är och jag tror att just Saltkaramell är en pralin som för många i familjen, oavsett ålder, kommer att bli en personlig favorit, säger Sara Sjöholm, varumärkesansvarig på Marabou. 

Smaken saltkaramell är årets nykomling i Aladdinasken.Smaken saltkaramell är årets nykomling i Aladdinasken.Smaken saltkaramell är årets nykomling i Aladdinasken.
Det blir pralinen mjuk toffee - som till utseendet är snarlik den nya smaken salt karamell – som plockas bort från asken i årets pralinskifte.Det blir pralinen mjuk toffee - som till utseendet är snarlik den nya smaken salt karamell – som plockas bort från asken i årets pralinskifte.Det blir pralinen mjuk toffee - som till utseendet är snarlik den nya smaken salt karamell – som plockas bort från asken i årets pralinskifte.
1 AV 2
Smaken saltkaramell är årets nykomling i Aladdinasken.
2 AV 2
Det blir pralinen mjuk toffee - som till utseendet är snarlik den nya smaken salt karamell – som plockas bort från asken i årets pralinskifte.

Responsen bland Aladdinköparna brukar i regel inte vara enbart positiv när praliner byts ut – snarare tvärtom. När den populära trillingnöten försvann 2014 rördes starka känslor upp bland svenskarna. Nyheten blev en snackis och fyllde såväl sociala medier som nyhetsmedier, och trots att det starka missnöjet var – och fortfarande är – ett faktum har trillingnöten ännu inte fått göra comeback. 

Den nya smaken salt karamell lanseras under vecka 38 – samtidigt försvinner den mjuka toffeen. 

Läs mer: Här är höstens chokladnyheter